ABD Başkanı Trump İran İçin Kararlı Konuştu

ABD Başkanı Trump İran İçin Kararlı Konuştu

Kaynak:İHA

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “İranlı liderler ya doğru olanı yapacaklar ya da biz bu işi sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamalarda İran, Çin, petrol fiyatları ve Ukrayna savaşı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. İran’ın nükleer faaliyetlerine ilişkin sert mesajlar veren Trump, ABD’nin bu konuda geri adım atmayacağını söyledi.

İran ile yapılabilecek olası bir anlaşmaya değinen Trump, sürecin Amerikan halkının çıkarları doğrultusunda ilerleyeceğini belirtti. İran yönetimine açık mesaj veren Trump, “İranlı liderler ya doğru olanı yapacaklar ya da biz bu işi sonuna kadar götüreceğiz” diyerek kararlılık vurgusu yaptı.

Trump, İran’ın nükleer silaha sahip olmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Biz oyun oynamıyoruz. İran’ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Açıklamalarında ekonomik gelişmelere de değinen Trump, savaşın sona ermesiyle birlikte petrol piyasalarında büyük hareketlilik yaşanacağını savundu.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile gerçekleştireceği görüşmeye de değinen Trump, İran konusunun masada olacağını söyledi. Çin’in bölgedeki enerji politikalarına dikkat çeken Trump, iki ülke arasında olumlu gelişmeler yaşanabileceğini ifade etti.

Pakistan’ın arabuluculuk girişimlerinden memnun olduğunu belirten Trump, Pakistan yönetiminin süreçte yapıcı bir rol üstlendiğini söyledi. Ayrıca Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trump, savaşın sona ermesine çok yakın olunduğunu dile getirdi.

Petrol fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Trump, savaşın sona ermesiyle birlikte enerji piyasalarında ciddi bir rahatlama yaşanacağını belirterek, “Amerika’nın altın çağını göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.