• BIST 10158.63
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

ABD’nin Yıkım Sırasında Kim Var

Abdurrahman Keskin

Dünyanın jandarması ABD nereyi yıkacak, yıkım sırasında kim var denince söyleyene, komünisttir, sosyalisttir, bölücüdür, yıkıcıdır yakıştırması yapılır. İbret ve hayretle izlenen konunun muteassub Müslüman ülke ve Müslüman gurupların ABD’ye ayak uydurmasıdır. 

Müslüman ülkeleri yıkıp birbirine halkı kırdırma çabaları ortada açıkken Müslüman ülke, Müslüman tarikat ve gurupların, Müslüman kişilerin buna sessiz veya seyirci kalmasını anlamakta, düşünmekte, gerçekten ibret verici bir olaydır. 

Bakınız. 50 yıla yakın bir zamandır İsrail Filistin’deki Müslümanları bazen katlediyor, bazen sürgün diyor.Başta Suudi Arabistan olmak üzere Arap ülkelerinin kılı kıpırdamadı. Mısır, Tunus, Irak bir çok Müslüman ülkesi seyirci kaldı. Sonra deniz aşırı bir savaş eylemi ile Irak’ta kimyasal silah üreten fabrikalar var dünya’ya saldıracak yalanları ile ABD dünyada gündem oluşturdu. Gelip hiçbir hukuki geçerliliği olmadığı halde Irak’ı işgal etti. 

Tabiri caiz ise taş taş üstüne bırakmadı.Bu güne kadar bir milyon beş yüz bin Müslüman’ın katline sebep oldu. Irak’taki Arapları Sunni-Şii diye ikiye ayırdı. Sonuçta Irak’ta kimyasal bulunmadı Araplar arasında. 100 yıl daha unutulmayacak bir fitne yarattı. Yine Müslüman ülkeler buna seyirci kaldı. ABD ve ortakları Irak’ın petrollerini İngilizlerle Paylaştılar işgal devletleri. Irak’ta çekilmek durumunda iken Mısır halkını bir birine kırdırdı ABD. Sıra Mısır’da idi. Çünkü mübarek artık ABD’Yİ dinlemeyecekti. 

Öyle bir fitne kargaşa yarattı ki yüzlerce yıl barış ortamı sağlanamayacaktır Mısırda.
Tunus’a demokrasi getireceğim diye bir katliam yarattı. Suriye halkına öyle bir fitne yaşattı ki kan gövdeyi götürüyor. Hepsinde gerekçe aynı Diktatörler zulüm yapıyor insan haklarını gasp ediyorlar biz demokrasiyi getireceğiz diye. Ama bu vazife ABD’ye düşmezdi. Ortadoğu’nun dizayncısı değildi ABD ancak şimdi öyle olmuş Ortadoğu’nun planlayıcısı. Suriye’de ki yıkım fitne ekme tohumu başarı ile sonuçlandı. Ancak ABD’nin uydusu olamıyor. Çünkü Rusya ve Çin ABD’nin Suriye için oynadığı ciritte veto kullandı. Şimdi Suriye’de de fitne tohumu ekildi kısmen de yeşerdi. 

Konumuz sıra kimde
ABD Ortadoğu’nun vasisi konumunda her gün yeni bir ülkeye müdahale ediyor. Şimdi sıra onlara göre çetin ceviz olan IRAN’DA Tabiî ki petrol ülkesi olan İran’a gücü yeter mi bilinmez. Ancak esas konumuz Türkiye ve Suudi Arabistan sıra da mı değil mi sorusunun da cevabı hazır. ABD Suriye’den sonra İran’a müdahaleye hazırlanıyor. Dedik ya İRAN çetin cevizdir zor kırılır. Ama Rusya ve Çin’de hem dünya ekonomisine adaylık düşüncesi hem de büyük devlet olma duygusu ile ABD’ye YETTİ ARTIK demeye başladı. Bundan böyle ABD’nin Ortadoğu’yu dikensiz bir gül bahçesi zannedip müdahale etme işlevi çok zor görünüyor.Bizde buradan Başkent Ankara’ya mesaj veriyoruz. Suriye’den sonra sıranın İran’da olduğu açıktır. 
Yalnız mesajımız şöyle;

ABD İRAN’DAN SONRA TÜRKİYE YE YÖNELECEKTİR 
Bu iş bu mesaj size mi kaldı diyenler olabilir. Doğru bize kalmadı. Ama fitneye seyirci kalmak imansızlıktır diyoruz bizler. Bu deyim büyük alimlerindir. Bu günde ABD Türkiye’yi zaten el altından karıştırıyor. Malatya’ya kurduğu füze kalkanı her halde Malatya kayısılarını iyileştirecek tarım ham maddesi üretmeyecektir. İncirlik ile Malatya muhtemelen ABD’nin IRAN müdahalesine oluşturulan cephedir ABD’YE göre.Malatya’dan İran’a ABD füze fırlattığı zaman, incirlikten İran’a uçaklar havalandığı zaman İRAN oturup bize kına yakıp düğün dernek kuracak değil ya işte ABD’nin Türkiye’ye ikramı, Türkiye’yi karıştırması budur. İşte o gün sıra Türkiye’de. Esasen İran’da bunu açıkça söylüyor. Yinede en büyük hayretimiz Müslüman ülkelerin, gurupların, Müslüman kişilerin ABD’yi alkışlamasıdır. Libya lideri diktatördü ama ABD onun diktatörlüğü için onu vurmadı. 

ABD’nin jandarmalığına karşı çıktığı için ve de Libya’nın çöldeki petrolleri için vurdu. Müslümanlarda alkışladı. Hayret hem de ne hayret. Türkiye’nin kârı ne bunu merak ediyoruz. Türkiye dikkatli olmalı ABD’NİN İran’dan sonraki durağı Türkiye’dir diyoruz. Türkiye’de yaşayan Türkler, Kürtler Müslümanlar Hıristiyanlar, Aleviler, Sunniler ve diğerleri dikkatli olunuz. ABD’nin oyunlarına karşı duyarlı olunuz. ABD müdahale edinceye kadar Suriye’de ne kargaşa vardı ne katliam. ABD’nin girdiği yerde katliam olur, kargaşa olur çünkü ABD’in kendisi yaratıyor. İşte Mısır İşte Libya işte Irak işte Filistin işte Yemen işte Afganistan.

İnsanları birbirine kırdırmakta ustadır. Müslümanlar ABD’YE nasıl sıcak bakıyorsunuz. Son söz Türkiyeliler dikkatli ve duyarlı olunuz. ABD bazen etnik çatışmayı kullanır, bazen inanç guruplarını, bazen mezhep çatışmalarını körükleyip kaynaklarının üzerine oturuyor. Bana göre sıra bize de gelecek hassasiyetlerimizi bugünden bilelim diyoruz. 
 

 

Bu yazı toplam 2677 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim