• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Adana'daki patlamada bomba düzenekli çiçekten kaynaklı

Adana'daki patlamada bomba düzenekli çiçekten kaynaklı
Adana'da HDP binasında meydana gelen patlamanın da partiye gönderilen saksısına bomba düzeneği yerleştirilen çiçeğin patlaması ile meydana geldiği ortaya çıktı.

Adana'da HDP binasında meydana gelen patlamanın da partiye gönderilen saksısına bomba düzeneği yerleştirilen çiçeğin patlaması ile meydana geldiği ortaya çıktı.  HDP'ye yönelik olarak eş zamanlı gerçekleştirilen saldırılardan Mersin İl Örgütü'new yönelik yapılan saldırının, partiye gönderilen saksısına bomba düzeneği kurulmuş çiçekten kaynaklandığını anlaşılmasının ardından Adana'daki saldırının da aynı yöntemle gerçekleştirildiği öğrenildi.

İl Örgütü ile aynı binada bulunan Seyhan İlçe Örgütü'ne yönelik saldırının ardından gönderilen bir paketin patladığı yönünde yansıyan ilk haberlerin ardından kentteki patlamanın da tıpkı Mersin'deki gibi dün akşam kimliği belirsiz bir kişi tarafından getirilen çiçekten kaynaklandığı anlaşıldı. Buna göre dün akşam saat 10.00 ila 10.30 arasında elinde çiçekle parti binasının kapısını çalan bir kişi, o esnada içeride bulunan parti görevlilerinden Cemil Yağız'a elindeki çiçeği verdi.  Seçim öncesi olması itibariyle çiçeği getiren kişiden ve çiçekten şüphelenmeyen Yağız, çiçeği teslim aldı. Sözkonu kişi çiçeği teslim aldıktan sonra partiden ayrılırken, Yağız ise teslim aldığı çiçeği ilçe eşbaşkanlarının kullandığı odadaki rafın üzerine bıraktı.

Bırakılan çiçek bugün saat 10.00 sıralarında büyük bir gürültü ile patlayarak Seyhan İlçe Eşbaşkanı Hüseyin Beyaz ile birlikte parti yöneticileri İbrahim Yakut ve Sabahattin Pişkintaş'ın yaralanmasına yol açtı. Getirilen çiçeği teslim alan Cemil Yağız, saldırının ardından HDP Milletvekili Adayı Vedat Özkan ile birlikte ifade vermek üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

Yağız'ın ifade verme işlemleri devam ederken, patlamayla ilgili incelemesini sonlandıran polis, patlamanın nedeninin zaman ayarlı parça tesirli bir bomba olduğunu duyurdu.

Kaynak: (DİHA)
 

 

 

Bu haber toplam 3007 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim