• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

ADİL BİR DÖNER SERMAYE DAĞILIMI İSTİYORUZ

ADİL BİR DÖNER SERMAYE DAĞILIMI İSTİYORUZ
(Sağlık-Sen) Hakkari Şubesi Başkanı Feysel Çiftçi, adil bir döner sermaye dağılımı istediklerini belirtti.

 Sağlık Emekçileri Sendikası (Sağlık-Sen) Hakkari Şubesi Başkanı Feysel Çiftçi, sağlık çalışanları olarak 4688 sayılı kanunda yapılacak değişiklik ile toplu görüşmenin kaldırılarak grevli toplu sözleşmeli sendikal hakkının verilmesini istediklerini belirtti.

 

Konak Caddesi üzerinde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapan Feysel Çiftçi, adil bir döner sermaye dağılımı istediklerini belirtti. Çiftçi,” Tabip dışı personelin döner sermaye tavan oranlarının arttırılmasını talep ediyoruz. Döner sermaye gelirlerimizin izin ve rapor dönemlerinde kesilmemesini istiyoruz. Aynı işi yapan aynı statüdeki çalışanların farklı haklar altında mağdur edilmesine karşıyız. İşyerlerimizde, şiddet, enfeksiyon riski gibi hayati tehditlere karşı güvenli çalışma ortamları sağlanmasını istiyoruz. Görevde yükselme sınavının biran önce yapılması ve yeteri kadar kadro verilerek tüm hizmetli arkadaşlarımızın (VHKİ) kadrosuna alınmasını talep ediyoruz. Bizler sadece hakkımız olanın verilmesini istiyoruz. Bu taleplerimize Sağlık-Sen olarak ekonomik ve sosyal adalet reçetesi diyoruz. Burada dile getirdiğimiz temel konuların yanı sıra, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı tüm sorunlara toplu görüşme taleplerimiz içinde yer verilmiştir” dedi

 

 KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASINI İSTİYORUZ

 Feysel Çiftçi ayrıca ülkemizde yıllardır devam eden kardeşliğimize zarar veren binlerce gencimizin ölümüne neden olan milyarlarca lira milli servetimizin heba olmasına çatışma ortamının giderilmesi Kürt sorununun çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirtti.

 Çiftçi,”Hükümetin başlatmış olduğu Kürt sorununun çözümüne ilişkin açılımda kararlı duruşunu sergilemesini istiyoruz. Türkiye'de her kesimin bu sorunun çözümüne katkı sunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3907 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim