• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Adır: Avrupa’daki tüm halkımız sandık başına gitmeli

Adır: Avrupa’daki tüm halkımız sandık başına gitmeli
KCK Yürütme Konseyi üyesi Fatma Adır, Avrupa’daki seçmenlere 7 Haziran’da Türkiye’de yapılacak genel seçimler için sandık başına gidip oy kullanma çağrısında bulundu.

Fatma Adır, Avrupa’da yaşayan tüm Kürdistanlı ve demokratik sol kesimleri, kadınları, gençleri ve Alevileri büyük bir seferberlik içerisinde 7 Haziran genel seçimleri için bugünden itibaren oy verme işleminin başlayacağı Avrupa’da sandık başına gidip oylarını kullanmaya çağırdı.

Avrupa’dan en azından 400 bin oyun gelmesini beklediklerini belirterek, bunun için Avrupa’daki tüm demokratik, yurtsever halkın oyunun önemli olduğunu ve herkesin büyük bir duyarlılıkla bu seçimlere yaklaşacağını inandığını söyleyen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Fatma Adır, 7 Haziran genel seçimleri için Avrupa’da yaşayan Kürt ve Türkiyeli halklara şöyle seslendi:

“Başta Avrupa’daki devrimci yurtsever demokratik çevreler ve halkımıza sevgilerimi, saygılarımı ve hürmetlerimi ifade etmek istiyorum. Özgürlük mücadelesi tarihi içerisinde Avrupa bizim için hep önemli bir yeri ifade etti. Hem maddi, hem manevi, hem ideolojik ve siyasi olarak Avrupa’nın katkıları özgürlük mücadelesi açısından her zaman güçlü ve büyük bir şekilde gerçekleşti.

7 Haziran genel seçimleri açısından da Avrupa’daki halkımızın Kürtler başta olmak üzere Aleviler, sol demokratik kesimler yine Kürdistani halklar Türkiye’deki diğer halklar bu seçimlerde de katkılarını sunacaktır beklentimiz ve temennimiz bu çerçevededir. Avrupa’daki halkımız özgürlük mücadelesi açısından her zaman önemli ve değerli katkılarda bulundu. Kürdistan’ın 4 parçasına da katkısı oldu. Yine süreç açısından da, süreçleri ilerletme görev ve rolünü oynama noktasında çoğu zaman belirleyici rol oynadı.

ÖNCÜLÜK MİSYONUNU ÜSTLENMEDE DE HİÇBİR ZAMAN GERİ DURMADI

Zaman, zaman Kürdistan’da özgürlük mücadelesi direnişi zorlandığında Avrupa öncülük misyonunu üstlenmede de hiçbir zaman geri durmadı. Bu açıdan özgürlük mücadelesi Avrupa’daki halkımızın katkıları her zaman değerli ve önemli gördüğü bundan sonraki süreç açısından da bu katkısı devam edecektir.

Tabi 8 Mayıs itibariyle de Avrupa’da ki halkımız 7 Haziran genel seçimleri için Türkiye ve Kürdistan’da gerçekleşecek genel seçimler için oy kullanmaya başlayacak. Her 4 parçadaki halkımız Kadınlar, gençler ve özgürlük mücadelesi içerisinden mücadele eden kadrolarımız başta olmak üzere hepimizin gözü, önemli oranda Avrupa da ki katkıdadır. Bu katkıyı da güçlü sunacaklarına inanıyorum.

AVRUPA’DAN 400 BİN OY MUTLAK ÇIKMALI

Avrupa’dan en azından 400 bin oyun gelmesini bekliyoruz. O açıdan Avrupa’daki tüm yurtsever halkımızın, kadınların, gençlerin, dostlarımızın, devrimcilerin, yurtseverlerin ve Alevilerin büyük bir seferberlik içerisinde 8 Mayıs’tan itibaren sandık başına gideceğine inanıyoruz.

Bu konuda ciddi bir hareketlilik ve sorumluluk içerisinde olduklarını basından görüp takip ediyoruz. Tabi 1 oy da Avrupa açısından genel seçimler açısından çok önemlidir. Halkımız sandık başına gidip oyunu kullanmalıdır ve sonuçlarını da mutlaka takip etmelidir.

HERKES BÜYÜK BİR SEFERBERLİK RUHU İLE SANDIK BAŞINA GİTMELİDİR

Avrupa’nın her yerinde her dört parçadan Kürdistanlı halkımız var. Maraş’tan, Antep’ten, Botan’dan, Mardin’den Serhat’dan Amed’den Dersim’den Çewlig’den ciddi bir göç almış bir Avrupa gerçeği söz konusu. Yine Türkiyeli halklar var. Türkiyeli halklar Asurisi, Süryanisi, Türkmeni, Ermenisi diğer tüm halklar bu seçime önem vermeli ve herkes büyük bir seferberlik ruhuyla sandık başına gitmelidir. Bunun sonuçları Avrupa’da yıllardır yürütülen mücadelenin bir başarısı demokratik siyaset olarak yansıyacaktır.

HDP’YE OY VERMEK ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ DEMEKTİR

Avrupa’da yaşayan halkımızın demokratik sol kesimlerin sloganları şu olmalıdır, ‘sandığa gitmek bir oy kullanmak kadının daha özgür ve eşit katılımını sağlayacak’, ‘gençliğin dinamik, enerjik katılımını sağlayacak’, ‘halkların ortak demokratik ulus perspektifi ve sistemi içerisinde birlikte yaşama kültürü, anlayışı, tahammüllü gelişecek.

Bu çerçevede demokratik değerler giderek kalıcı hale gelecek’. Yine diğer halklarla birlikte tüm inançların kendisini ifade edebileceği bir zemin ortaya çıkacak. O açıdan HDP’ye oy vermek demokrasinin Türkiye’de gerçekleşmesi anlamına gelecektir, HDP’ye oy vermek özgürlük ölçülerinin yükselmesi anlamına gelecek. HDP’ye oy vermek daha fazla barış ve demokrasi ölçülerinin Türkiye’de hakim hale gelmesi demektir.

HDP’ye oy vermek tüm kültürlerin, halkların, inançların, kadınların ve gençliğin kendini güçlükle ifade edebileceği zeminlerin ortaya çıkması anlamına gelecek. Avrupa’daki halkımız yıllardır büyük bir özveriyle, büyük bir çabayla, emekle bu mücadeleye katkı sunmuştur.

Bu mücadelenin gelişmesi için hem şehit vermiş, hem de binlerce evladı mevcut durumda dağda mücadele içerisindedir. Tüm bunların sona erdirilebilmesi açısından 7 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu bu mücadele süreci açısından stratejik ve bilinçli bir şekilde hareket etmelidirler.

VİCDAN SAHİBİ KESİMLER 8 MAYIS’TA SEFERBER OLMALI

Ben halkımızın bu duyarlılıkla ve sorumlulukla görevlerini yerine getireceklerine inanıyorum. Bu çerçevede 8 Mayıs itibariyle Avrupa ülkelerinde yaşayan tüm halkımızın sandık başına giderek oylarını kullanacaklarına inanıyorum. Kendilerinden beklentilerimiz bu temeldedir.

Şehitler mücadelesinin doğru takibi açısından da özgürlük ve demokrasinin kazanması Rêber Apo’nun esaret koşullarının kaldırılabilmesi için, barış ve müzakere sürecinin kalıcı ve sonuca ulaşması açısından da bunun gerekli olduğuna inanıyorum.

Halkımızın da bu temelde yaklaşacağına inanıyorum. Avrupa’daki halkımıza bir kez daha mutlaka ama mutlaka sandık başına gitmeleri için çağrıda bulunuyorum. Bu çağrının gerekliliklerini yerine getireceklerine inanıyorum ve tüm halkımızı bir kez daha sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum.”ANF

Bu haber toplam 3751 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Mazbatasını bugün alan muhtara muhtarlık binası şoku06 Nisan 2024 Cumartesi 11:00
  • Hakkari AK Parti'den açıklama!04 Nisan 2024 Perşembe 20:24
  • AK Parti adayı Arvas konuştu04 Nisan 2024 Perşembe 19:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim