• BIST 9995.47
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Ahmet Özal'dan flaş açıklama

Ahmet Özal'dan flaş açıklama
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, babasının mezarının açılması kararı ile ilgili olarak, “Manevi olarak hiçbirimiz istemiyoruz ancak karar verildi. Mezar açılacak. Mühim olan uygun şekilde yapılması” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının açılması kararı ardından Anıt Mezar’da bekleyiş başladı. Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal Türkiye’ye dönerek konuyla ilgili gelişmeleri takip etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ile görüşmek üzere İstanbul Adliyesi’ne gelen Ahmet Özal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mezarın açılmasını aile olarak istemediklerini ifade eden Özal, “Normalde mevtayı rahtsız etmek çok doğru bir şey değil ama artık bu devlet denetleme kurulunun raporundan sonra ölümünün şüpheli olduğu netleşti ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı açılması ile ilgili kara verdi. Bu açılacak. Burada mühim olan açıldığı zaman bunun uygun bir şekilde yapılması. Aranacak olan maddelerin uzmanlar tarafından aranması. Makine teçhizat yöntemi önemli. Manevi olarak hiçbirimiz istemiyoruz” dedi.

Mezarın ne zaman açılacağı ile ilgili bir fikrinin olmadığını söyleyen Ahmet Özal, Adli Tıp Uzmanlarından bir heyet oluşturulabileceğini ve bunun da zaman alabileceğini ifade etti. Özal, annesi Semra Özal’ın rahatsızlığı ile ilgili olarak, “Doğru. Son derece morali bozuk. Kolay değil” diye konuştu.

Ahmet Özal, bir gazetecinin “Mezarın açılmasını istemiyoruz şeklinde bir talebini olacak mı” şeklindeki sorusunu “Hayır zaten artık karar verildi. Açılmasının zamanını öğreneceğiz. Normal olarak aileden birinin yanında bulunması lazım. Büyük ihtimalle ben bulunacağım” şeklinde konuştu.

ANIT MEZAR'IN ÖNÜNDE BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun, 19 yıl önce hayatını kaybeden 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünü şüpheli bulması üzerine harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı, mezarın açılmasına karar vermişti.

Günlerdir açılması beklenen anıt mezarın önünde ise gazetecilerin bekleyişi de devam ediyor. Mezar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde açılacak. Adli Tıp Kurumu, Özal'ın kesin ölüm nedenine ilişkin inceleme yapacak. Yapılacak incelemenin ardından Özal’ın kesin ölüm nedeni de gün yüzüne çıkacak. Ancak şuana kadar mezarın açılması yönünde herhangi bir çalışma yapılmadı.

Bu haber toplam 2631 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim