• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Ahmet Türk o fotoğrafı anlattı!

Ahmet Türk o fotoğrafı anlattı!
Cezaevinden tahliye edilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Elazığ’da hastaneye götürülürken çekilen ve tartışma yaratan o fotoğrafın perde arkasını anlattı.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Oral'ın haberine göre, cezaevinden tahliye edilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Elazığ’da hastaneye götürülürken çekilen, iki jandarmanın koluna girdiği o fotoğrafla ilgili şunları söyledi:

“Cezaevinde şahsıma yönelik bir kötü muamele olmadı. Ama bazı kısıtlamalar vardı. Özellikle Silivri’de iken Cumhuriyet gazetesindeki arkadaşlar üzerinde kısıtlamaların uygulandığını gözledik. Yine HDP’li milletvekili arkadaşlarımız üzerinde de kısıtlamalar vardı. Onlar tek başlarına kalıyorlardı. Ben yaşadığım sağlık sorunları nedeniyle yanımda bir kişi ile birlikte kalıyordum ama onlar tek başlarına kalıyorlardı. Elazığ’da ise dürüst olmak gerekirse hastaneye götürülüp getirildiğim sırada nazik davranıyorlardı. Tabii ki bir yere götürürken hastaneye giderken yerde kar var, kayıp düşmemem için koluma giriyorlardı. Ama genel olarak iyi davranıyorlardı.”

Ahmet Türk'ün tutuklu olduğu dönemde, Elazığ'da hastaneye götürülürken ellerinin kelepçeli olduğu yönünde sosyal medyada yer alan iddialar üzerine Elazığ Valiliği, hiç bir aşamada Türk'e kelepçe takılmadığını açıklamıştı. 

Referanduma götürülecek olan anayasa değişikliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk, “Ben 6 dönem milletvekilliği yaptım.

Siyasi yaşamım boyunca da demokratik parlamenter sistemi savundum ve bundan sonra da savunacağım. Ben Türkiye’deki sorunların demokratik parlamenter sistemle çözüleceğine inanıyorum.

Referandumda ise bütün mesele insanların özgür iradeleri ile sandığa, sandık başına özgürce gitmeleri. Benim bütün kaygım budur.

Referandum ile ilgili oyumun rengini zaten sormaya da gerek yok. Yıllardır siyasetin içindeyim, siyasi bir duruşum ve inançlarım var. Bugün de aynı şekilde düşünüyorum ve siyasi düşünceme göre hareket edeceğim” dedi. Basından

Bu haber toplam 3470 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim