• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

AJANS DOĞU HAKKARİ DE

AJANS DOĞU HAKKARİ DE
Hakkari (Ajans Doğu) Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın 2. yönetim kurulu toplantısı Hakkari'de yapıldı.

 Yapılan kısa açıklamada, ilk olarak Aralık 2009 tarihinde Van'da toplanan (Ajans Doğu) yönetim kurulunun aldığı karar gereği yönetim kurulunun alfabetik sıraya göre her ay dönüşümlü olarak ajansın sorumluluk kapsamına giren illerden birinde toplantıların yapıldığı, ajansın ilk toplantısında bu yana 8. toplantısını da yapmaktadır. Bu toplantı Hakkari'de de 2. toplantı olmaktadır denildi.

Sabah saatlerinde karayolu ile Hakkari ye gelen 2 ayrı ilin valisi ve beraberindeki heyetler, Hakkari Valisi Muammer Türker tarafından karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan valiler daha sonra Vali Muammer Türker in makamına geçerek bir süre sohbet ettiler.


 Saat 11:00 da valilikte yapılan toplantıya Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Van Valisi Münir Karaloğlu, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) Başkanı Ahmet Şen, bazı illerin belediye başkanları ve  İl Genel Meclis Başkanları katıldı. Toplantıda Kalkınma Ajansı nın devam eden iş ve işlemleri ile bundan sonra Hakkari, Muş, Van ve Bitlis illerinde uygulayacağı program üzerinde duruldu.

 

 Kısa bir açıklama yapan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Van Valisi Münir Karaloğlu,  Yüksekova ilçesi başta olmak üzere  il ve ilçe merkezlerinde bu konu ile ilgili bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini belirtti. Bu ilçe ve merkezlerin bölgenin imkanları ve fırsatları belirlenerek, ön raporun ortaya çıkartılarak ve destek programların altyapısı oluşturulacağını ifade eden Vali Karaloğlu, Teşvik kararları ile ilgili de bilgilendirme toplantıları yaptıklarını söyledi.

 Karaloğlu,”Bizimle birlikte 4 ilde çalışanlar Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı bölgesinde yatırım yapmak isteyen her kimse varsa yerli yabancı o şirketlerin ücretsiz elemanı gibi çalışacaklardır. Onların bölgede yatırım yapmak istedikleri ilde eli kolu gözü ve her şeyi olacaklardır. Resmi kurumlardaki işlerini takip edeceklerdir. Yeter ki bu bölgede istihdam yaratmak için çaba harcasınlar. Bu bölge tüketim bölgesidir. Üretim bölgesi haline getirmek lazım. İnsanların müteşebbis taleplerini öne çıkartmak lazım. Belki ajansın bundan sonra yapacağı en büyük faaliyeti bu olacaktır. Bölgede yaşan insanların yatırım yapmaya üretim yapmaya üretecek alıştıracak onları teşvik edecek onlara hibe desteği sağlayacak bir yapı oluşacaktır” dedi. Toplantı daha sonra da basına kapalı olarak devam etti.

 (Hakkarihabertv.com)

 

Bu haber toplam 5800 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim