• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Ak Parti depremzede kardeşlerini kucaklamaya devam ediyor

Ak Parti depremzede kardeşlerini kucaklamaya devam ediyor
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari İl ve ilçe teşkilatları Hakkariye gelen depremzede misafirlerini kucaklamaya devam ediyor.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Türkiye'nin bir bölümünde büyük yıkıma neden oldu. 11 ilin etkilendiği depremzedelerin yaralarının sarmak için ‘Türkiye Tek Yürek’ oldu. Hakkari Valiliği başta olmak üzere tüm kurumlar, STK’lar ve Hakkarili vatandaşlar deprem bölgesi için seferber oldu. Bölgeye aynı ve nakdi yardımlar ulaştırıldı. 

Hakkari AK Parti il teşkilatı ise depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesi için seferber oldu.

AK Parti İl Teşkilatı ilçe ve beldeleri ile birlikte büyük bir yardım seferberliği başlattı. İlk olarak Ak Parti İl teşkilatı, Hakkari il Başkanlığında toplantı düzenleyerek (Anakademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Merkez İlçe) kendi aralarında toplanan 500 bin TL nin üzerinde nakdi yardımı, bir tır dolusu gıdayı Hakkârili esnaftan satın alarak, anında deprem bölgesine gönderdi.

Aynı şekilde ilçe ve belde teşkilatları, ilçe ve belde belediyeleri de çok sayıda yardım tırını bölgeye ulaştırdı. 

-Ak Parti depremzede misafirlerini kucaklamaya devam ediyor

Hakkari’ye gelen depremzede misafirler için AK Partili il teşkilatı hemen harekete geçti. Kimisi evlerinde misafir ederken kimisi ise, ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşıladı.

Hakkarihabertv.com muhabirinin görüştüğü  AK Parti Hakkâri İl Başkanı- 23.Dönem AK Parti Hakkâri Milletvekili Abdulmuttalip Özbek: biz depremin ilk gününden itibaren hızlıca partideki arkadaşlarımızla beraber organize olduk dedi.

819af9b8-068f-43fd-a11f-976c96cc0df6.jpg

Özbek,” Deprem bölgesi için yapılacak yardımı hızlıca görüşüp sadece AK Parti Hakkari İl teşkilatında 500 bin TL’nin üzerinde para toplayıp bu gerekli ihtiyaçları esnafımızdan satın alarak depremin ikinci günü Valiliğimizle görüşerek acil ihtiyaç malzemelerini tedarik edip büyük bir tırla Adıyaman’daki bölgeye AFAD’ın koordinasyonunda ulaştırdık. 

Özellikle ilimizde sayın valimizle kurum amirlerimizle sivil toplum örgütlerimizle güzel bir çalışma sergiledik. 

AK Parti teşkilatındaki arkadaşlarımız kendi evlerini depremzedelere açtı. İlimize gelen depremzedeleri ziyaret edip ihtiyaçları konusunda ellerinden geleni yapmaktadırlar.

403f8595-36b5-4139-b843-b7dc674ff8d5.jpg

AK Parti olarak özellikle Şemdinli Yüksekova, Çukurca ve Derecik ilçelerimiz ile beldelerimiz Durankaya, Büyükçiflik ve Esendere Beldelerimizde de depremzedeler için çok ciddi çalışmalar yapıldı ve yardımlar toplanıp deprem bölgesine ulaştırıldı. Hakkari’nin en ücra köşesindeki köylerde bulunan kadınlar tandır ekmeği pişirerek karda sırtlarında taşıyarak kamyonlarla deprem bölgesine gönderdiler. 

e47717ab-91fd-42c9-b3f0-4a356e8b719e.jpg

Bu ülkemiz ve milletimizin ne kadar güçlü bir yardımlaşma duygusuna sahip olduğunu göstermektedir. Ak Parti Gençlik kolları Başkanlığımız depremin ilk günden bugüne kadar deprem bölgesinde Adıyaman’da 15 kişilik ekiplerle sürekli oradaki depremzedelere yardım ediyor. Ayrıca bizler de Ak Parti olarak ilçelerimizle beraber 72 kişilik bir ekip deprem bölgesinde Gaziantep, İslahiye’de Nurdağı’nda vatandaşlarımızı ziyaret ettik, onlarla kucaklaştık ve çalışmalar yaptık yaptık" dedi.

Asrın felaketi olan bu deprem yaralarını sarma konusunda; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Valimiz, kaymakamlarımız, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, İlçe, Belde Belediye başkanlarımız,
teşkilatlarımız, STK’larımız, iş adamlarımız ve özellikle Hakkari halkımızla beraber çalışmaların ne kadar bereketli ve hayırlı olduğunu gördük. 

Ben bu vesileyle; kumbarasından harçlığını veren çocuğumuzdan, tandır başında ekmek pişiren kadınlarımıza, alın teri harçlığını paylaşan işçimizden en varlıklı insanımızın verdiği katkıya kadar bütün Hakkari halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 1085 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim