• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

AK Parti Hakkari Gençlik Kongresi yapıldı

AK Parti Hakkari Gençlik Kongresi yapıldı
Hakkari'de AK Parti Hakkari İl Gençlik Kolları 6’ıncı olağan kongresi yapıldı. Tek liste halinde gerçekleşende kongrede AK Parti Hakkari Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter yeniden seçildi.

Atatürk Kültür Merkezinde Coronavirus tedbirleri kapsamında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, divan üyelerinin seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş'ün kongre için gönderdiği mesajı okundu. 

Daha sonra kongreye katılanlara hitap eden Ak Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi ve Doğu Anadolu Bölgesi Veli Velat Akyıldız, Hakkari'deki coşkunun kendisini heyecanladırıdığını söyledi. 

Konuşmasının sonunda salondakilere Kürtçe seslenen 2002 yılından önce çocuk olduğunu belirten Akyıldız,konuşmasının devamında şu ifadeler yer verdi. '' Fakat her şeyin farkındaydım .Benim ismim Velat ve bu isim Kürtçe bir isim.O zamanlar bizim bu bölge olağanüstü hal bölgesi ilan edilmişti. Kürtçe konuşmak yasaktı.

Kıymetli Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2002'de  iktidara geldiği zaman yaptığı ilk iş olağanüstü hali ortadan kaldırmak oldu. O dönemde bizler bu şekilde bu salonda konuşuyor olsaydık, DGM mahkemesinde iki  savcı gelirdi bizi alıp götürülerdi.

Sadece bunun için dahi olsa biz Cumhurbaşkanımızın arkasında yürümeye her zaman devam edeceğiz. Kongrenin hayırlara vesile olmasını dilerim. Seçilen Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter'e ve yönetimine başarılar dilerim.''dedi.

Kongrede konuşan Ak Parti Hakkari Merkez  İlçe Başkanı Cumhur Demir ise yaklaşık 3 yıldır Büyük bir onur ve gururla yürüttüğü Gençlik kolları İl Başkanlığını Kenan Beyter’e devretmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ak Parti Teşkilatları durdurak bilmeyen,çalışan vefakar insanların olduğu bir ailedir.

Bu Güzel Ailede Genç  yaşlarda tanışmak ve milletinin sevdalısı olan Büyük lider Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın. Recep Tayyip Erdoğan'ın Liderliğinde bu davaya hizmet etmeyi rabbim bizlere nasip etti.

Görev süremiz boyunca yapmış olduğumuz gençlik çalışmaları ile hem partimize hemde şehrimize hizmet etmeye çalıştık. Hakkari'nin artık terörle değil,doğal güzellikleriyle,spor müsabakalarıyla, başarıyla, yaşanılabilir bir şehir olarak anılacağını beleirten Demir şunları ifade etti.

'' Bu konuda desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğa'a , İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Tüm Bakanlarımıza ve İl Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın İdris Akbıyık'a  teşekkür ediyorum .

İl Başkanımız Sayın. Emrullah Gür,Milletvekilimiz Sayın. Husret Dinç öncülüğünde gerek 24 haziran genel seçimlerinde gerekse 31 mart yerel seçimlerinde partimizin başarılı olması için elimizden gelenin fazlasını yaparak bir milletvekili, 8 belediyeden 6’sını alarak başarılı bir ivme sağlamış olduk.

Bundan sonraki süreçte partimizin bir bireyi olarak daha fazla çalışıp dünya lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde yürümeye devam edeceğiz. Başarımızı ve inancımızı doğduğumuz Serhat Şehri Hakkari'den alıyoruz.''dedi.

Kongrede seçilen Kenan Beyter ise kongreye katılan  bütün partillileri selamlayarak konuşmasına başladı. Mensubu oldukları  bu hareket tüm dünya mazlumlarının, Alem-İ İslam'ın son umudu olduğunu söyledi. Beyter konuşmasının devamında şunları aktardı.

''Yine biliyoruz ki bu hareketin umudu da bu gençliktir. Bu sebep ile biz gençlerin boşa harcayacak bir dakikası bir anı bile yoktur. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın biz gençlere; 'Durmak yok koşacaksınız, koşacaksınız, risk alarak koşacaksınız'  sözüyle bizler diklenmeden dik durarak her türlü engeli aşabilecek güce sahip olduğumuzu unutmadan kimseyi kırmadan davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz.'' Bizim davamız bir, kıblemiz bir, inancımız birdir.

Bize ayrı olmak yakışmaz. Bize ecdadımıza yaraşır bir gençlik olmak yakışır. Ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz.  Bu millete, bu ümmete hizmet yolunda şuurumuz var, bizim ecdadımıza hayranlığımız var, bizim 1400 yıllık ümmet bilincimiz var, bizim hayata dair, geleceğe dair, projelerimiz var. Biz sıradan bir parti değiliz ve dava hareketiyiz.

Attığımız her adımın yeryüzü mazlumlarına umut olduğunu biliyoruz. Bunun farkındayız. Biz dünyanın en fedakar ve cefakar dünya liderinin dava arkadaşlarıyız. Görevi devreden arkadaşımız, görevini devrederken gurur duyarak teşekkür etti, bizim davamız işte böyle bir dava. AK Partimiz siyasetin içeriğini değiştirmiş, politikayı siyasetten ayırmıştır.

AK Partimiz 1’inci aynı zamanda hakim partidir. Milli birliğin, milli paydaların ortak adresidir. Bizler gençlik kuvvetini, gençlik sinerjisini Allah yolunda sarf etmenin neticesini ahirette gençliğinde ne yaptın, vaktini nerede harcadın sorusuna en güzel cevabı verebilmek için bu davaya baş koymuş gençleriz. Bizler öyle bir gençliğiz ki; bu gençlik bugünde yarınları ihya ve inşa edecektir.

Türkiye artık yeni bir yüzyıla merhaba diyor. İnanıyoruz ki; merhabanın ilk öncüleri bizler olacağız ve yeni Türkiye’nin kurucuları ve mimarları olacağız.Kongreler bir siyasi parininbayram günleridir. Yeni bir aşıyla, yeni bir besmeleyle tazelediği günlerdir.

Hele AK Parti gibi bir davası bir derdi, bir yürek sızısı olanların partisinde, kongreler hep bir zarafetin, bir güzelliğin zirveye çıktığı günlerdir. Bizim kongrelerimiz bir bayrak yarışıdır. Hayırda yarıştır. AK Parti'de kongrelerin kazananı olur ama kaybedeni olmaz.

Bir partiyi öncelikle millet kurumlaştırır. Bir siyasi parti milletin kendisi, özü, ruhu olmak durumundadır. Bizim siyasi başarımızın altında yatan en önemli gerçekte budur. Yeni dönemde seçilen, seçilmeyen, gelen-gelmeyen bütün dava kardeşlerimiz ile birlik içinde, dirlik içinde daha da güçlü, daha da coşkulu, daha da heyecanlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Güçlü olacağız, hep birlikte kardeşçe ülkemiz ve milletimizin huzuru için çalışacağız. Kongre sürecimiz inşallah daha büyük zaferlerin kapılarını açacak. Kongremizle birlikte görev alan tüm kardeşlerime tekrardan başarı diler, kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.''dedi.

Kongrede son olarak konuşan Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür ise yeni seçilen Kenan Beyter ve yönetime başarılar diledi.

Kongre hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu. Kongreye Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Durankaya Belde Belediye Başkanı İsmail Demirci, Ak Parti Çukurca İlçe Başkanı Zeki Derin, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Münevver Ertuş,  Ak Parti Belediye Meclis üyesi Derman Çetin, Ak Parti eski İl Başkanı Nurettin Fırat, Eski Gençlik Kolları Başkanı Mazhar Ertuş,Ak Parti İl Başkanı adaylar,ilçe başkanları ve partililer katıldı.

5-178.jpg4-260.jpg2-596.jpg1-534.jpg3-457.jpg

Bu haber toplam 6507 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Mazbatasını bugün alan muhtara muhtarlık binası şoku06 Nisan 2024 Cumartesi 11:00
  • Hakkari AK Parti'den açıklama!04 Nisan 2024 Perşembe 20:24
  • AK Parti adayı Arvas konuştu04 Nisan 2024 Perşembe 19:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim