• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Ak Parti heyeti Kavaklı köyünde

Ak Parti heyeti Kavaklı köyünde
Hakkari Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek ve parti teşkilatı Hakkari’nin Kavaklı (Marûnis) köyünü ziyaret ettiler.

Kentten 45 kilometre mesafede bulunan Kavaklı köyünü ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı  Abdulmutalip Özbek, Başkan Yardımcıları H. Nuri Gür, Mehmet Yoldaş, Av.  Zedin Kaya,  köyün illeri gelenleri Muhtar Adil Kurt, Fethi Kurt, Metin Kurt, Mela Süleyman Kurt, M.  Sait Orhan, H. Gaffar Tekin, H . Pirmus Kurt , Salih Özer, Kasım Kurt, Fazıl Kurt, Yusuf Çınar, Vahit Kaya, Süleyman Kurt, Mehmet Taş, Aziz Kurt, Hekim Kurt, M. Arif Kurt ve köy sakinleri tarafından karşılandı.

-AK PARTİ HEYETİNDEN 12 BİN NÜFUSA HİTAP EDEN YAYLA YOLUNUN AÇILMASINI İSTEDİLER
Kavaklı köyü sakinleri yaklaşık 12 nüfusa hitap eden mezra ve yayla yolunun açılması için Ak Parti heyetinden yardım talebinde bulundular.

Başkan Özbek ve beraberindekiler  3 kilometre patika yolda yürüyerek, köylülerin geçit vermediği dediği hayvanların düşerek telef olduğu ve insanların düşerek yaralanmasına neden olan Kapan adı verdikleri yolda incelemelerde bulundular.

Kapan geçidini yaya olarak kat den Başkan Özbek ve beraberindekiler Köyün mezra ve yaylasına ulaşarak burada vatandaşlar ve çobanlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinlediler.

-ÇOK PERİŞANIZ  YOLUMUZUN YAPIMASINI İSTİYORUZ
Atı ile beraber Kapan geçidinde inen Fahri Kurt, biz çok perişanız, devletimize güveniyor, inşallah bu yolu bize yapacaklar, iki katırımız dağda düşerek telef oldu dedi. Feti Kurt ise, 12 bin nüfus Kavaklı köyüne bağlıyız. Devlet daha önce bu yolu bize getirdi ancak 3 kilometrelik kısım kaldı. Kapan geçidi ise 1 kilometre kalmış. Biz köyümüze dönmek istiyoruz. Bende 10 yıl bu köyde muhtarlık yapmışım. Devletimizden isteğimiz yolumuzu yapmasıdır şeklinde konuştu.

-DEVLETİMİZDEN MEMNUNUZ
Eski imam Şehmus Kurt, biz Kapan geçidinde ulaşımımızı katır ve bazen de sırta karşılıyoruz. Çok büyük bir sıkıntı çekiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm yetkililerden isteğimiz bizi bu sıkıntıdan kurtarmasıdır ifadelerini kullandı. Hüseyin Çınar,” Buradaki yaşamımızda çok memnunuz.

Devletimiz bize her türlü imkanı sağlamış , devletimizden memnunuz,  tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Ancak bir ricamız var mezra ve yolumuz yok binlerce aile  bu yayla sayesinde geçimini sağlıyor yolumuzu yapsınlar. Devletimizden isteğimiz budur dedi.

-BAŞKAN ÖZBEK YOLUN AÇILMASI İÇİN ELİMİZDE GELENİ YAPACAĞIZ
Başkan Özbek ise,”Biz de parti teşkilatı olarak sizleri ziyaret etmeye geldik. Sizin yaşamınızı görmeye geldik. Birde burada neler yaşadığınızı görmek için sizleri ziyaret ettik. Burada huzurunuz iyi Allah devletimizden razı olsun. Geçit vermeyen ulaşılmaz bir yolunuz var. 

Allah’ın izni ile ben bu konuyu  Kapan (Asteng) denilen yol sorununuzu devletimize, sayın valimize, sayın bakanımıza ileteceğiz. İnşallah Allah’ın izni ile en kısa sürede bu yolun yapılması için bütün yetkililerimizle görüşüp bu yolun biran önce yapılması için elimizden gelen bütün çabayı sizler için göstereceğiz. Bizim amacımız milletimizin,  ülkemizin huzuru, sizin huzurunuz bizim huzurumuz inşallah bu huzuru bu beraberliği Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güzel bir şekilde yaşayacağız” dedi.

-MUHTAR KURT “ACİLEN YOLULUMUZ AÇILMASINI TALEP EDİYORUZ”
Köyün illeri gelenlerinde M. Süleyman Kurt ise, mezra ve yayla sakinlerinin büyük bir yol çilesi çektiğini belirterek, acilen geçit vermeyen yolun yapılması gerektiğini söyledi.

Kavaklı Köyü  Muhtarı Adil Kurt ise,”1994 yılından beri bazı nedenlerden dolayı köyler boşaltıldı. Köylere tekrar yerleşim oldu. Ak Parti döneminde çok güzel şeyler oldu. Şuanda çok mağdur durumdayız. Bizim Kapan dediğimiz Patika yol, araç yolu yok. Yazın cevzdibi ve Feraşin yayla yolundan yaylamıza ulaşıyoruz.

-YOL YAPILIRSA KAVAKLI ŞELALESİNE TURİST AKINI OLACAK
 Köyümüzün turist çekecek güzel şelalesi de var. Daha önce dilekçe vermemize rağmen hiçbir çalışma olmadı. Ben muhtarlar gününde sayın içişleri bakanımızın daveti ile Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde  Ankara’ya gittik muhtarlar olarak. Biz orada dilekçede verdik.

Bir dilekçeyi de ulaştırma bakanlığına verdik yolumuzla ilgili. Kavaklı köyü şelalesinin turizme kazandırmak için Turizm bakanlığına dilekçe verdim. Bir dilekçeyi de içişleri bakanımıza verdim. Çok zengin bitki türüne sahip bölgemiz, Yasaklı bölgeler olduğu için faydalanamıyoruz. Kapan adı verdiğimiz yolumuzun acilen açılması ve yasaklı bölgelerin hayvancılığa kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

Başkan Özbek ve beraberindekiler  daha sonrada Kavaklı köyüne bağlı Çeltik mezrasını ziyaret ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinlediler. Yayla yol sorunlarının çözülmesi içinde ellerinde geleni yapacaklarını söylediler. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 1770 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Lavabo Batarya Fiyatları25 Nisan 2024 Perşembe 08:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim