• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

AK Parti’den Sakarya'daki saldırıya ilişkin açıklama

AK Parti’den Sakarya'daki saldırıya ilişkin açıklama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise, "Oysa Sakarya'da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır" açıklaması yaptı.

Mardin’den Sakarya’ya çalışmak için giden Kürt işçilerin, bahçe sahipleri tarafından darp edilmesine büyük tepki yağdı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise, "Oysa Sakarya'da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır" açıklaması yaptı.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya'ya giden 16 fındık işçisinin işveren ve köylülerin saldırısına uğradığını gösteren görüntüler sosyal medya üzerinden büyük tepkiye neden oldu.

Sosyal medya üzerinden “#kürt” ve “#sakaryadaiscileresaldırı” hashtagleri ile binlerce mesaj paylaşıldı.

Twitterda “#sakaryadaişçileresaldırı” hastagı ile yapılan paylaşımlar kısa süre içinde birinci sıraya yükseldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Sakarya Valiliği’ni etiketleyerek, “Mardin’den Sakarya’ya çalışmak için gelen mevsimlik tarım emekçilerine, kucağında bebeği olan kadınlara darp...Bu görüntüleri izledikten sonra adli soruşturma başlatacak mısınız?” diye sordu.

AK Partili Yavuz: Sakarya’ya karşı saygısızlıktır

Basına “Sakarya'da mevsimlik Kürt işçilere ırkçı saldırı" başlığı ile yansıyan haberlere ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Yavuz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sakarya'da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır. Sakarya, Türkiye'nin, Balkanların ve Kafkasların her yerinden gelerek yerleşen insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir yerdir. Sakarya'da tüm etnik unsurlar etle tırnak olmuşçasına birbiriyle bütünleşmiştir.

Örnek bir kaynaşma, birliktelik ve yardımlaşmanın söz konusu olduğu Sakarya'mız bu anlamda tam bir huzur kentidir. Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek bunu yapanlar açısından en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Buna alet olanlar açısından da bu durum tam bir aymazlık, Sakarya'ya ve hatta milletimize karşı yapılan ise açık bir saygısızlıktır."

Bu haber toplam 3233 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim