• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

AK Partili il başkanı görevden alındı

AK Partili il başkanı görevden alındı
Erdoğan'a 'istifa etmeme az kaldı' çağrısı yapan AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin görevden alındı.

AK Parti’nin Ordu’da aslen Tokatlı olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'i birinci sırada milletvekilliği için aday göstermesi tepkilere neden oldu. AK Parti Ordu İl Başkanı Erdoğan’a çağrı yaparak ‘istifanın eşiğinde’ olduklarını söyledi.

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken, 26 parti milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) iletti.

26 siyasi parti milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ederken, listelerde yer alan bazı isimler partilerde krizlere neden oldu.

Aslen Tokatlı olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Ordu'dan 1. sıradan aday gösterilmesi şehirde tartışma yaratırken, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, istifanın eşiğinde olduklarını söyledi.

Tomakin, "Seçimde yaşayabileceğimiz riskleri üstlenmek istemiyorum" ifadesini kullandı.Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken, 26 parti milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) iletti.

Tomakin şu ifadeleri kullandı:

 "Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor."

Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor. Ordu'da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum.

Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz."

Görevden alındı

Paylaşımlar parti içinde büyük tartışma yaratırken, AK Parti Teşkilat Başkanlığından yapılan açıklamada Ordu İl Başkanı Halit Tomakin'in görevden alındığı ve yerine Selman Altaş'ın atandığı ifade edildi.

Bu haber toplam 3655 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim