• BIST 10391.89
  • Altın 2390.954
  • Dolar 32.2814
  • Euro 34.8898
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 33 °C

Akademisyenler Kürtçe öğreniyor

Akademisyenler Kürtçe öğreniyor
Hakkâri Üniversitesi akademisyenleri Hakkâri’de Yaz Programı etkinliklerinde bir araya geliyor.

Hakan Taş'ın Özel Haberi-11-25 Temmuz tarihleri arasında Hakkâri’de yapılacak olan programa il dışında Yüksek Lisans ve Doktora yapan akademisyenlerle Hakkâri’de bulunan Öğretim Elemanları katılıyor.

Hakkâri Üniversitesi Program koordinatörü Öğretim Elemanı Ali UZUN, “Hakkari’de Buluşalım, Hakkari ile Bütünleşelim, sloganıyla yola çıkan akademisyenlerimiz Hakkari’nin insanı, kültürü ve doğasını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Bir üniversitenin, bulunduğu şehirle var olduğu ve o şehirle özdeşleştiği düşünülürse Türkiye’nin farklı coğrafyalarından gelen akademisyenler için Hakkâri ile bütünleşme adına bu program bir fırsat olarak görülebilir.”dedi.

Akademisyenler Kürtçe Öğreniyor

İki hafta sürecek Yaz Programına katılan Hakkâri Üniversitesi akademisyenleri Kürtçe öğreniyor. İleriki yıllarda Hakkâri’de yaşayacak olan akademisyenlerimiz şimdilik en azından günlük konuşma düzeyinde Kürtçe öğrenmek istediklerini daha sonraki yıllarda daha ileri düzeyde Kürtçe öğrenmek istediklerini belirttiler. “ Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim BELENLİ’nin de Kürt Dili’ne ayrı bir önem verdiği bilinmektedir. Nitekim üniversitemizin düzenlemiş olduğu Uluslararası Kürdoloji Konferansları da bunlara örnek verilebilir. Yani akademisyenlerimiz, Kürtçeyi bir yabancı dil olarak görmüyor; çünkü içinde bulunduğumuz toplumda konuşulan dil yabancı olamaz. Kürtçe en az Türkçe kadar değerli ve bizimdir.” şeklinde konuşan Öğr. Gör. Ali UZUN, Kürtçenin artık önyargılardan kurtulması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Halk Oyunları,  Yöresel Defile, Çevre Gezileri ve Yerel Müziklerle Hakkâri’yi Tanıma program dâhilinde Hakkâri yöresine ait bazı halayları da öğrenecek olan akademisyenler, düğünleriyle meşhur olan Hakkâri’de artık halkla el ele, kol kola halay çekmek istediklerini belirttiler. Yine programın son günlerinde yöresel eşyaların sergisi ve öğrencilerin yöreye has defile sunumu olacak.  Van, Yüksekova ve Şemdinli gezileriyle de Hakkâri ve çevresinin güzellikleri görülecek.

Hakkâri, Göç Veren Değil Göç alan Bir İl Olacak

Üniversitemize yeni açılan bölümlerle birlikte yerleşke tamamlandığında Türkiye’nin farklı yörelerinden gerek öğrenci gerekse öğretim elemanı bakımından Hakkari’ye bir göç olacaktır. Hakkari’ye gelen öğretim elemanları uzun yıllar kalmak için gelmektedirler. Bu da Hakkari için güzel bir gelişmedir.

Hakkari En Az Batı İlleri Kadar Güvenlidir

“Hakkari’de bizim güvensizlik gibi bir problemimiz yok diyen Öğr. Gör. Ali UZUN, bizim Hakkari’ye de Hakkari insanına da güvenimiz ve sevgimiz sonsuzdur, bu yüzden Hakkari’ye gelecek olan öğrenci ve akademisyenlerimizin bu durumları problem etmeden gönül rahatlığı içerisinde gelmesi gerektiğini düşünüyoruz.”  Dedi

 

Bu haber toplam 3727 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim