• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Akademisyenlere bir destek de taraftar gruplarından

Akademisyenlere bir destek de taraftar gruplarından
- Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi önemli takımların da aralarında yer aldığı çok sayıda taraftar grubu, linç girişimine maruz kalan akademisyenlere destek vererek, "barış" çağrısında bulundu.

"Tribünler Barış İstiyor" başlığıyla bildiri yayınlayan taraftar grupları, "çocuklar ölmesin" diyen Ayşe Öğretmene, "Barış" istediği için linç saldırılarına maruz kalan akademisyenlere destek açıklamasında bulundu. Aralarında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük spor kulüpleri taraflarının da bulunduğu çok sayıda taraftar grubunun bildirisi şöyle: 

"Biz tribüncüyüz. Dışarıdan bakınca bir garip topun peşindedir aklımız. Ama ne iki renkli formayı ne de topu hayatın önüne koyarız. Birbirimizle tepişiriz; ama biliriz ki bu toprakların da bu oyunun da tadı bir arada yaşamada. Bu tadın ancak barış olursa alınabileceğini de biliriz. 

Çocuklara mermi sıkıldığında önüne uzanırız

Topçunun tekmeye kafa uzatanını severiz; ama çocuklar merminin önünde uzandığında biz de uzanırız. Ekmek bulmaya giden insanlar vurulduğunda, boğazımıza düğümlenir lokmalarımız. Anneler çocuklarına kurdukları sofrada can verdiklerinde, bize de zehir zıkkım olur yediğimiz, içtiğimiz. Evlerinde oyun oynayan çocukları öldüren bombalar, bizim de yüreğimizi parçalar.

Memleketi zaten böldünüz

Herkesin 'bölünmesin' dediği memleket, barış isteyenler ve onlara vatan haini diyenler olarak çoktan bölündü. Toprağa düşen çocukların hangi halktan olduğuna bakarak tepki verenlerle, hepsi için aynı şekilde üzülenler olarak bölündü. 

Sivil halk tankla topla bombalanıyor

Hatırlıyoruz, Cumhurbaşkanı doksanlı yıllardaki faili meçhullere lanet okuyordu. Halefe 'beyaz torosları' işaret etti. Hatırlıyoruz, 'eski güvenlikçi bakış açısıyla hesaplaştık' diyorlardı. Şimdi tankla, topla sivil halkın yaşadığı mahalleri dövüyorlar. Tek gerçeği bu kirli savaşın içinde doğmak olan insanlara zulmediyorlar tıpkı Cizre ve Çınar'da olduğu gibi. 

Çocukları öldürmeyi vatan kurtarmak olarak görenler...

Ayşe öğretmen dün, 'çocuklar ölmesin' dedi. Tekrar ediyoruz. Akademisyenler dün, 'bu suça ortak olmayacağız' dedi. Tekrar ediyoruz. Kim olursa olsun artık hiç kimsenin ölmemesini istemek, bunu beyan etmek suç değildir.

Aksine memleketin bir kısmını savaş alanına çevirmek, ölen insanlarımızı sayılarla ifade etmek suçtur. Bu suçu işleyenler, çocukların öldürülmesini sözde vatan kurtarma operasyonlarının zaruri teferruatı olarak görenler mutlaka bir gün hesap verecek.

Barış isteme suçunu bizde işliyoruz

Bizler, aşağıda imzası olan, ülkemizin sorunlarına duyarlı taraftar grupları olarak, bir an önce bu gidişatın durdurulmasını, halk için işkenceye dönüşen hukuksuz sokağa çıkma yasaklarına derhal son verilmesini, barış masasının tekrardan kurulmasını talep ediyoruz.

Barış için ses çıkaran akademisyenlerin yanlız olmadığını, onların 'insanlığın en büyük utancı olan savaş suçuna ortak olmayacağız' çığlığını sahiplendiğimizi ve 'barış isteme suçunu' gururla üstelenceğimizi duyuruyoruz." 

Bildiriye imza atan taraftar grupları şöyle: 

Adana Demirspor - Ankara Ekspresi
Adana Demirspor - Dev ADS
Adana Demirspor - Sosyalist Adanademirsporlular
Adanaspor - Kaplanpenche
Adanaspor - Özgür Kadın Kaplanpenche
Amedspor - Barikat
Amedspor - Mor Barikat
Beşiktaş - Beleştepe
Cizrespor - Ejderler
Diyarbekirspor - Azrailler
Dersimspor - İstanbul Dersimsporlular
Eskişehirspor - Sosyalist Eskişehirsporlular
Fenerbahçe - Sol Açık
Fenerbahçe - Taşra
Fenerbahçe - Vamos Bien
Galatasaray - KızılAslan
Galatasaray - Tekyumruk
Galatasaray - Tekyumruk Kadınlar
Gaziantepspor - Sosyalist Şahinler
Gençlerbirliği - Alkaralar
Gençlerbirliği - Dikmen Tayfa
Gençlerbirliği - Haydi Gençler
Gençlerbirliği - KaraKızıl
Göztepe - Viva Göztepe
Kartalspor - Yakacık Kartalları
Nurtepespor - Dev Nurtepeliler
Trabzonspor - Devrimci Trabzonsporlular

KAYNAK: İMC

Bu haber toplam 2201 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim