• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Akar, gevenlik güçleri ve aileleriyle bayramlaştı

Akar, gevenlik güçleri ve aileleriyle bayramlaştı
Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi AKAR, Kurban Bayramı programı kapsamında Yüksekova İlçemizi ziyaret ederek güvenlik güçleri ve aileleri ile bayramlaştı.
 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar GÜLER, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit DÜNDAR, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan KÜÇÜKAKYÜZ ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan ÖZBAL ile birlikte özel uçakla Selahaddin Eyyubî Havalimanı’na gelen Bakanımız Sayın AKAR, burada Valimiz Sayın Cüneyt Orhan TOPRAK,
 
2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin TEMEL, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih KARATAŞ, Yüksekova Kaymakamı Mahmut KAŞIKÇI,
 
Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin TOKEL, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri ÖZTÜRK ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat DİLBEROĞLU tarafından karşılandı.
 
Daha sonra Bakanımız Sayın AKAR, Valimiz Sayın TOPRAK ve beraberindeki Kuvvet komutanlarımız ile birlikte Şemdinli 6’ıncı Hudut Tabur Komutanlığı Aktütün Karakolunu ziyaret etti.
 
Geceyi Aktütün’de geçiren Bakanımız Sayın AKAR, 6’ıncı Hudut Tabur Komutanlığı Aktütün Karakolu'nda görevli personelle Kurban Bayramı namazını kıldıktan sonra görev başındaki Mehmetçiğimizin bayramını kutladı.
 
Bakanımız Sayın AKAR,  beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar GÜLER, kuvvet komutanları ve Valimiz Sayın TOPRAK ile  Aktütün Tabur Komutanlığından  askeri helikopterlerle Yüksekova'daki 3. Piyade Tümen Komutanlığına geçti.
 
Buradaki bayramlaşma töreninden sonra Mehmetçikle kahvaltıda bir araya gelen Bakanımız Sayın AKAR, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
 
“Hudut hattındaki başarılı faaliyetlerinden dolayı güvenlik güçlerini kutladı. Yapılan kahramanlıkların, gösterilen fedakarlıkların her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayan Bakanımız Sayın AKAR, tüm milletin de çalışmaları takdirle karşıladığını hatırlatarak, "İnşallah hiçbir şehidimizin, gazimizin tek bir damla kanı yerde kalmadan bu mücadeleyi aralıksız sürdüreceğiz.
 
En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu mücadele bitmeyecek. Bu konuda hepimiz kararlıyız. Açık, net, basit şekilde 'Ölürsem Şehit Kalırsam Gazi' anlayışı içinde bu mücadeleyi bugüne kadar sürdürdük bundan sonra da en son teröristi yok edinceye, etkisiz hale getirinceye kadar sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 
 
Bakanımız Sayın AKAR, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadeleye jandarma, polis, güvenlik korucularıyla omuz omuza devam ettiğini dile getirerek, bu terörün inşallah üstesinden geleceğiz ve buradaki halkımız, milletimiz rahat huzur içinde çalışacak, kazanacak, ekmeğini yiyecek, hayatını yaşayacak. Bizim görevimiz bu güvenlik ortamını sağlamak." şeklinde konuştu.
 
Yüksekova ziyaretinin ardından Bakanımız Sayın AKAR, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar GÜLER ve beraberindeki Kuvvet Komutanlarımız, Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK ve protokol üyeleri tarafından uğurlandı.
 
Yüksekova’da gerçekleşen programın ardından Valimiz Sayın TOPRAK,  İlimiz Merkezinde Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ve Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeli ile bayramlaştı.
 
“Beraber bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşadığını belirten Valimiz Sayın TOPRAK Şunları kaydetti:
 
“Allah’a şükürler olsun bu senede Hakkari’de ilimiz genelinde olsun huzurlu bir şekilde kurban bayramına ulaştık ve şu anda da idrak ediyoruz. Devlet büyüklerimiz Sayın bakanlarımız bizleri yalnız bırakmıyorlar. Dün akşamüstü itibariyle Sayın Milli Savunma Bakanımız, Sayın Genelkurmay Başkanımız ve Sayın kuvvet komutanlarımız ilimize teşrif ettiler.
 
“Dün geceyi Ülkemizin ve ilimizin en uç noktalarından birisi olan Aktütün Karakolu’nda beraber geçirdik. Bayram namazını Aktütün taburunda eda edip bakanımızla birkaç programa katıldıktan sonra il merkezine intikal ettik. Biraz önce Jandarma Özel Harekat kardeşlerimizin bayramını kutladık. Şu anda da polis özel harekâttayız."
 
Yüce dinimiz İslam’ın kardeşliğe dayanışmaya bölüşmeye büyük önem verdiğini belirten Valimiz Sayın TOPRAK sözlerine şöyle devam etti:
 
“Kurban Bayramı da kardeşliğin, paylaşmanın, açların halinden anlamanın yoğun olarak hissedildiği dini bayramlarımızdan bir tanesidir.
 
Bu vesileyle küslerin barıştığı çocukların anne babaların birbirini aradığı akrabaların buluştuğu dostların birbirine hatır sorduğu çok güzel bir döneme girmiş bulunuyoruz. 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı vesilesi ile sabahtan beri hepinizin olduğu gibi dostlarımız akrabalarımız arıyor.
 
Biz de onları arıyoruz ve kardeşliğimizi birlik beraberliğimizi daha da güçlendirerek devam ediyoruz. Ben bu vesileyle gerek Jandarma Özel Harekatımız olsun gerekse polis özel harekatımız olsun fedakârane görev icra eden,  kendilerine tevdi edilen görevleri canları pahasına yerine getiren bu kardeşlerimizi de canı gönülden kutluyor hepsini Allah’a emanet ediyorum.
 
Burada bulunan mesai arkadaşlarımızın, Emniyet müdürümüzün, Jandarma Komutanımızın, diğer personelimizin, Hakkari halkımızın ve Türkiye’mizin de kurban bayramını kutluyorum.”
     Yapılan bayramlaşmanın ardından program sona erdi. Hakkari valiliği
Bu haber toplam 2288 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim