• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Akbıyık “Hakkari hizmetin en iyisini hak ediyor”

Akbıyık “Hakkari hizmetin en iyisini hak ediyor”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, ilin kanaat önderleri, iş adamları ve vatandaşların katıldığı toplantıda Hakkari hizmetin en iyisini hak ediyor dedi.

Hakkari İl Müftülüğü ev sahipliğinde ilin kanaat önderleri, iş adamları ve vatandaşların katılımıyla Merkez Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursunda toplantı yapıldı.

Toplantıya Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Talha Battal, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, mahalle muhtarları, din görevlileri, kanaat önderleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an Kursu öğrencisi tarafından okuna aşr-ı şerif ile başlayan toplantı İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’nun açış konuşması ile devam etti. Hakkari İli  ve bağlı ilçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı il ve ilçe şubelerince yürütülen hizmetleri anlatan İl Müftüsü Fakirullahoğlu, “İl genelinde inşaatı devam eden 60 cami ve Kur’an kursu bulunmaktadır dedi.

Fakirullahoğlu;” Yatılı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan 750, 4-6 yaş Kur’an Kurslarında 800, İhtiyaç Odaklı Kur’an Kurslarında yaklaşık 6000, Yaz Kur’an Kurslarında ise 25.000 civarında insanımıza Kur’an-ı Kerim ve ve temel dini bilgileri öğreterek vatan ve millet için faydalı bireyler olarak yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Burada konuşan Vali Akbıyık’da İl Müftülüğü hayırlı bir toplantıya vesile oldu. Allah razı olsun. İl dışındaki hayırsever vatandaşlarımızdan Hakkari’deki cami ve Kur’an kursları için destek gelmeye devam ediyor dedi.

Akbıyık.” Hayır herkesin yapması gereken  bin hizmettir. Bu hayırlı toplantıya her kesimden vatandaşlarımızın gelmiş olmasından mutluluk duydum. Hakkari’de her alanda büyük değişim-dönüşüm olduğunu sizlerde görmektesiniz. Eğitimde, sağlıkta alt yapı ve üst yapı ile diğer hizmetlerde büyük değişiklik yaşamaktayız.

Çocuklarımız Tıp Fakültesi gibi güzel okulları kazanıyor. İnşallah her şey daha iyi olacak. Diğer iller gibi Hakkari ilimiz de  hizmetin en iyisini hak ediyor. Bu hizmetleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle yapıyoruz” dedi. Katılımcılar  dilek ve temennileri ile sorun ve önerilerini ifade ettikten sonra toplantı sona erdi.
Hakkarihabertv.com

vali-akbiyik-1-001.jpegvali-akbiyik-2.jpegvali-akbiyik-3-001.jpeg

Bu haber toplam 869 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim