• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Akdoğan GSM sorununa sert tepki gösterdi

Akdoğan GSM sorununa sert tepki gösterdi
HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari’de yaşanan internet ve 3/G sorununa dikkat çekerek GSM şirketlerine vali ve kaymakamlara uyarak anayasal suç işlemeyin çağrısı yaptı.

HDP Merkezi Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, HDP Hakkari Milletvekilleri Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan ile Şemdinli Belediyesi Eş Başkanı Nahide Yıldız ve HDP İl yöneticileri Hakkari’de internet ve 3 G ile ilgili yaşanan sıknıtılara dikkat çekmek için bir basın açıklaması düzenlediler. 

HDP seçim çalışmalarının yürüttüğü çadırın önünde basına kısa bir açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan Yüksekova’da halka yönelik saldırı düzenlendiğini saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. 

Hakkari’de yaklaşık 13 gündür internet 3 G bağlantısında ciddi problemler yaşandığına dikkat çeken Akdoğan, 4 Ekim tarihinden bu yana internetlerin kesik olduğunu, 3G bağlantısı ile çalışan android programlarının yüklendiği cep telefonlarının çalışmadığını kaydetti. 

3 G ve internet probleminin seçimler ve partisi HDP ile yakından ilgili olduğunu belirten Akdoğan, seçimde görev alacak olan HDP müşahitlerinin görevli oldukları sandıklarda seçim sonuçlarının fotoğrafını çekip gönderdiğini aktararak, hükümetin emrindeki vali ve kaymakamların internet ve 3 G bağlantılarını bilinçli olarak engellediğini söyledi. 

Akdoğan internet kısıtlamasının halkın haber alma hakkını engellemeye dönük olduğunu ifade ederek “YSK’nın sandıkların taşınması konusunda AKP’nin bütün diretmelerine karşı seçmenin iradesinin taşınmayacağını bunun anayasal bir hak olduğuna hükmetti. Vodafone, Türkcell ve Avea’ya aynı şeyi söylüyoruz.

Anayasal suç işliyorsunuz. Kimsenin anayasal suç işleme hakkı yoktur. Bu cumhurbaşkanı, başbakan, vali, kaymakam ve emniyet amiri de olsa. Biz 3G’nin açılmasını istiyoruz” dedi. 

Yüksekova’da iki kişinin hayatını kaybettiği olaylara da değinen Akdoğan şunları söyledi: “AKP ve Saray Gladyosunun başlatmış olduğu operasyonda iki genç insanımız çarşının ortasında hayatını kaybetmiştir. Ankara’da yüz vatandaşı öldürmeleri yetmiyor birde Hakkari’de operasyonlarını sürdürüyor.

Ateşkesin seçime kadar sürdürdüğü bir ortamda halen AKP hükümeti savaşta diretiyor. Bizde tekrardan halkımıza baş sağlığı diliyoruz” Geylani, Zeydan, Akdoğan ve beraberindekiler açıklamanın ardından Yüksekova ilçesine geçtiler.  Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 4430 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim