• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Akdoğan: Hakkari'nin doğal gaz projesini sordu

Akdoğan: Hakkari'nin doğal gaz projesini sordu
HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, TBMM’ye soru önergesi vererek Hakkâri’ye ulaştırılacak doğal gaz projesinin bütün aşamaları bitmiş olmasına rağmen neden hala yapım ihalesi yapılmadığını sordu.

TBMM’ne soru önergesi veren HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat Albayrak’a Hakkâri’ye ulaştırılacak doğal gaz projesinin bütün aşamaları bitmiş olmasına rağmen neden hala yapım ihalesi yapılmadığını ve bu konu ile ilgili bir açıklama beklediklerini söyledi.

Akdoğan TBMM’ne sunduğu soru önergesinde Türkiye’de 1988 yılında ilk kez Ankara’da evsel ve ticari olarak kullanıma başlanan doğal gaz serüveni daha sonra ki yıllarda sanayi bölgesi olarak tanımlanan İstanbul, Bursa, İzmit illerinde kullanılmaya başlamasıyla yavaş yavaş kullanım alanı genişlemiştir.  2014 tarihi itibariyle doğal gazın ulaştığı il sayısı 74’e ulaşmıştır dedi.

Akdoğan,”BOTAŞ Bu tarihten sonra doğal gazın ulaştırılmadığı 7 ilden olan, Bitlis, Mardin, Bingöl ve Mardin’e 2014 yılı içinde doğal gaz hattının ulaştırılacağını açıklamıştı. Doğal gazın henüz ulaştırılamadığı Hakkâri, Tunceli ve Artvin’e ise 2016 yılında doğal gazın ulaştırılacağını açıklamıştı.

BOTAŞ’ın bu açıklamaları doğrultusunda her il için DGBH “Arazi Etüt Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi” çalışmalarına başlanıyor. Hakkâri ilimiz için 12.12.2013 Tarihinde başlayan proje çalışmaları 27.04.2015 Tarihinde bitiriliyor ve ilgili firma tarafından kesin kabulünü yaptırıyor.

Yapılan çalışmanın sonuncunda Van ilinden Hakkari’ye gelecek olan doğalgaz hattının Bağışlı ’da iki ayrı hat halini getirilerek bir bölümü Hakkari merkeze, bir bölümü de Yüksekova ilçemize götürüleceği belirtiliyor. Söz konusu mesafenin 185 KM olarak belirleniyor ve bu mesafede yapılacak işin 720 günde tamamlanacağı öngörülüyor”

HAKKARİ DOĞAL GAZ’A NE ZAMAN KAVUŞACAK

 Daha önce yapılan açıklamalarda Etüt ve Mühendislik işleri bitiminin ardından 2015 yılı sonunda yapım ihalesinin yapılacağı bilgisi verildiğini anlatan Akdoğan, fakat Hakkari için öngörülen yapım ihalesi ve yapım çalışmalarına yönelik görünürde bir şey bulunmamaktadır dedi.

Akdoğan,”Hakkâri ilimize ulaştırılacak doğal gaz projesinin bütün aşamaları bitmiş olmasına rağmen neden hala yapım ihalesi yapılmamıştır?

Hakkari’ye doğal gaz ulaştırma kesin tarihi ne zamandır?

 BOTAŞ’ın 30.03.2015 Tarihinde yaptığı açıklamada Hakkari, Dersim ve Artvin illerine 2016 yılı içinde doğal gazın ulaştırılacağını açıklamıştı.

Hakkari ili ile ilgili henüz yapım ihalesi yapılmamış bu proje 2016 yılında nasıl bitecek? Hakkâri ili ile birlikte 2016 yılında doğal gazın ulaştırılması planlanan Dersim ve Artvin illerinde bu süreç hangi aşamadadır?

Bu illere doğal gaz ulaştırıldı mı veya ulaştırma kesin tarihi ne zamandır?

Doğal gazın ulaştırılmadığı Hakkari, Şırnak baz alındığında buraya doğal gazın ulaştırılmamasının nedenleri siyasi midir? Bu illere siyasi kimliklerinden dolayı mı doğal gaz ulaştırılmıyor?” şeklinde soru yöneltti. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 4426 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim