• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Akdoğan: Yüksekova'da hangi tür silahlar kullanıldı

Akdoğan: Yüksekova'da hangi tür silahlar kullanıldı
Hakkari HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, güvenlik güçlerin Yüksekova'da kullandıkları silahların türleri hakkında içişleri bakanın cevaplaması istemiyle meclis başkanlığına soru önergesi verdi.

Hakkari HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, Yöre halkının, terk etmek zorunda bırakıldığı Yüksekova’da, yöre halkı arasında, güvenlik güçlerince kullanılan envai türden silahların varlığı hükümetçe saklandığı şüpheleri her geçen gün artmaktadır dedi.

Bununla ilgili hükümetin şeffaf bir politika izlememesi bu endişeleri daha da derinleştirmekte olduğunu ifade eden Akdoğan, kimi haber sitelerine düşen görüntülerden anlaşıldığı üzere Yüksekova’da güvenlik güçlerince ateş açılması sonucu bu zamana dek pek görülmemiş etkiler ve dumanlar çıkartan silahların kullanılıyor olma ihtimali mevcut olduğunu söyledi.

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala tarafındanAnayasa’nın 98. ve   İçtüzüğün 99. maddesi gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen Akdoğan TBMM'ne sorular yöneltti.

Akdoğan,"Sokağa çıkma yasağının devam ettiği şehirlerde operasyonlar esnasında kullanılan silah ve askeri mühimmatların seçiminde ve kullanılmasında, Türkiye’nin de taraf olduğu ulusal ve uluslararası anlaşmalara riayet ediliyor mudur?

Yüksekova’da devam eden sokağa çıkma yasakları esnasında hangi silah türleri kullanılmaktadır?

Yüksekova’da devlet güçlerince kullanılan silahlar konusunda neden şeffaf bir politika izlenmemektedir?

Güvenlik güçlerince sivil yerleşim yerlerinde kullanımı yasak olan konvensiyonel silahların kullanıldığı iddiaları tarafınızca araştırma konusu olmuş mudur?

Yüksekova şehir merkezindeki operasyonlar dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Mevzuatlara uymayın” minvalindeki açıklamasının ardından yöredeki hak ihlalerleri iddialarının belirgin bir şekilde artmış olması tesadüf müdür?" Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3056 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim