• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Akp'nin adayı Erdoğan

Akp'nin adayı Erdoğan
AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan.

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı açıklandı: Recep Tayyip Erdoğan.

BAŞBAKAN ERDOĞAN KONUŞMASI İÇİN KÜRSÜYE GELDİ.

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı, Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde düzenlen programda ilan edildi. Tarihi açıklamayı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yaptı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yaptığı konuşmada, "Tarihi nitelikteki bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum.

2007 yılında 10. Cumhurbaşkanının görev süresi dolmuş, TBMM 11. Cumhurbaşkanını seçecekti. Biz AK Parti olarak anayasaya, yasalara, meclis iç tüzüğüne uygun şekilde hazırlığımızı yapmıştık. Hiçbir seçimde öne sürülmeyen şarlar biz Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğimiz zaman öne sürüldü.

Anayasayı değiştirmek suretiyle Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi sonucunu doğuracak anayasa değişikliğini gerçekleştirdik. Önce mecliste 11. Cumhurbaşkanımızı seçtik, ardından Anayasa değişikliğini referanduma götürdük" dedi.

Şahin, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bugün Cumhurbaşkanını halkın belirleyeceği bir seçime hazırlanıyoruz. AK Parti olarak uzun bir adaya tespit süreci yaşadık. Sayın Başbakanımızın başkanlığında hemen hemen her kesimle istişarelerde bulunduk.

STK ve siyasi partilerin görüşlerini aldı, halkın nabzını tuttuk. Milletin Reisi Cumhur olarak görmek istediği ismi nihayet tespit ettik. Bir kişinin Cumhurbaşkanı adayı olması için en az 20 milletvekilinin imzasıyla aday gösterilmesi gerekiyor.

Biz, grubumuzdaki arkadaşlarımızın imzalarını topladık. Tüm milletvekili arkadaşlarımızın ittifakı, imzalarıyla Cumhurbaşkanı adayımızı belirledik. Aziz milletimizin takdirlerine sunmaya karar verdik.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanımız, Başbakanımız, İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan. Adayımızın hayırlı olmasını diliyorum." Şahin, AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu duyurunca salonda bir alkış tufanı koptu. (İHA)

 

Bu haber toplam 2392 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim