• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Almanya’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler

Almanya’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yurt dışına yapacakları seyahatlerden önce vize başvurusu yapmalıdır

Bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, seyahatlerinin süresine ve amacına göre farklı vize türlerine başvuruda bulunması gerekir.

Vize başvurusu, vize türüne ve kişinin mevcut özelliklerine göre değişiklikler içerebilen, titizlikle gerçekleştirilmesi gereken bir süreçtir. Vize başvuru sürecinin adım adım ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmesi halinde vize başvurusunun olumlu sonuçlanma olasılığı artacaktır.

Sektörünün lider ismi Vize Başvuru Merkezi alanında uzman ve deneyimli isimlerden oluşan kadrosuyla Almanya vize başvurusu ve İngiltere vizesi başta olmak üzere farklı ülkelerin vize başvuru süreçlerinin gerçekleştirilmesi konusunda başvurabileceğiniz ilk adrestir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkelerin başında Almanya gelir. Tarihi ve kültürel güzellikleriyle dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan Almanya, her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır. Siz de tatil planınıza Almanya’yı dahil ettiyseniz vize başvuru sürecini konforlu bir hale getirmek için Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçebilir, Almanya’nın birbirinden güzel noktalarını keşfederken size yol göstermek amacıyla hazırladığımız yazımızı okumaya devem edebilirsiniz.

Berlin Duvarı

Almanya’nın başkenti Berlin’in en önemli sembollerinden biri olan Berlin Duvarı, Soğuk Savaş döneminde inşa edilmiştir. 1961 ila 1989 yılları arasında Doğu ve Batı Berlin’i ayıran duvarın bazı bölümleri günümüzde korunmakta olup turistlerin ziyaretine açıktır. Hem tarihi hem politik açıdan çok önemli olan Berlin Duvarı Almanya’yı ziyaret edenlerin görmeden dönmemesi gereken yerlerin başında gelir.

Ren Nehri

Almanya, Hollanda ve İsviçre’den geçen Ren Nehri için Avrupa’nın göz bebeği demek mümkün. Nehir boyunca 60 orta çağ kasabası ve 40 kale bulunur. Ren Nehri’ni en güzel görebileceğiniz yer ise Köln şehridir. Bu sırada Ren Nehri’nin yanındaki Altstadt’ı gezmeyi de ihmal etmeyin. Sıra sıra dizilen eski evlerin rengarenk görünümünü kolay kolay unutamayacağınızdan eminiz.

Neuschwanstein Şatosu

19. yüzyılda Bavyera Kralı II. Ludwig’in inşa ettirdiği Neuschwanstein şatosu masalsı görünümüyle Almanya’nın en etkileyici tarihi binalarından biridir. Tepelerin üzerindeki heybetli görünümü, özgün mimarisi ve eşsiz manzarasıyla öne çıkan Neuschwanstein şatosunun iç mekanları da benzersiz bir sanatsal zevki gözler önüne serer.

Köln Katedrali

Köln şehrinin en ikonik yapıları arasında yer alan Köln katedrali, gotik tarzda inşa edilmiştir. Tamamlandıktan sonra dünyanın en yüksek yapıları arasında yer alan Köln katedralinin iç mekanları dikkat çekici görünümüyle ziyaretçilerine hem dini hem tarihi bir atmosfer sunar. Köln’ün en dikkat çekici yapılarından biri olan katedralin yapımı 632 yılda tamamlanmıştır.

Brandenburg Kapısı

Şehrin tarihi dokusunu temsil etmedeki başarısıyla Berlin’in simgeleri arasında yer alan Brandenburg Kapısı’nı 18. yüzyılda Prusya Kralı Friedrich Wilhelm II inşa ettirmiştir. Berlin’in doğu ve batı olarak bölündüğü dönemlerde en önemli simgelerden biri haline gelen Brandenburg Kapısı Berlin Duvarı’nın yıkıldığı 1989 yılından sonra ise birleşmenin sembolü haline gelmiştir.

Rothenburg ob der Tauber

Almanya’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Rothenburg ob der Tauber da bulunur. Almanya’nın en iyi korunmuş Ortaçağ kasabalarından biri olan Rothenburg ob der Tauber dar taş sokakları, çarpıcı mimarisi ve orijinal Ortaçağ surlarıyla sizlere zamanda bir yolculuk vadeder. Masallardan fırlamış görünümüyle dikkat çeken evleri, dükkanları ve tarihi meydanlarıyla romantik bir atmosfere sahiptir.

Miniatur Wunderland

Hamburg’da yer alan ve dünyanın en büyük minyatür tren sergisi olan Miniatur Wunderland son derece etkileyicidir. Küçük ölçekte yapılan detaylı şehirlerden, dağlardan, tren hatlarından ve diğer pek çok minyatür sahneden meydana gelir. Görsel bir şölen sunmakla kalmayan Miniatur Wunderland aynı zamanda teknik detayları ve modelleme işini de sergileyerek ziyaretçilerine benzersiz sergiyi dolaşarak dünyanın farklı bölgelerini keşfetme imkanı sunar.

Rugen Adası

Almanya’nın en büyük adası olan Rugen Adası, Baltık Denizi’nde bulunur. Doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Rugen Adası plajları, tepeleri, ormanları ve tarihi kasabalarıyla Almanya’nın en büyüleyici destinasyonları arasında yer alır. Jasmund Milli Parkı’ndaki Kireçtaşı Kayalıkları ile ünlü olan Rugen Adası’nın Binz ve Sellin gibi kasabaları, eski deniz fenerleri ve şirin balıkçı köyleri beğeni toplar. Huzurlu bir tatil ve çeşitli doğa aktivitelerini tercih edenlere, doğal güzellikleriyle harika bir alternatif sunar.

Dresden Frauenkirche

Almanya’nın Dresden şehrinde yer alan bir barok kilise olan Dresden Frauenkirche son derece etkileyici bir mimariye sahiptir. İkinci Dünya Savaşı sırasında ciddi ölçüde zarar görmüş olmasına karşın uygulanan başarılı restorasyon çalışmalarıyla eski görkemini geri kazanmıştır. Zarif iç mekanı ve göz alıcı kubbesiyle dikkat çeken Dresden Frauenkirche dini ve tarihi açıdan önemli bir simge olarak Dresden’in tarihi merkezinde yer alır.

Sanssouci Sarayı

Barok tarzda bir yapı olan Sanssouci Sarayı, Potsdam’da bulunur. Prusya Kralı I. Friedrich’in yazlık saray olarak kullandığı Sanssouci Sarayı’nın diğer bir özelliği bahçeleriyle birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunmasıdır.

Bu haber toplam 653 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim