• BIST 10240.79
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 12 °C

Anadolu Fotoğrafçılar Derneği..

Anadolu Fotoğrafçılar Derneği..
Anadolu Fotoğraf Derneği üyeleri Hakkari’ Cilo-Buzul dağları eteklerinde bulunan Cennet ve Cehennem vadisini dolaşarak buralardaki eşsiz manzaraları ve 20 bin yıllık buzul dağlarını görüntülediler.

Anadolu Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Hamit Yalçın ve beraberindeki yaklaşık 40 kişilik bir ekiple Hakkari’ye geldi. Geceyi otelde geçirdikten sonra sabah erken saatlerinde Hakkari’nin Kırıkdağ köyü üst kısımlarında bulunan Hakkari’ Cilo-Sat Buzul dağları eteklerinde bulunan Cennet ve Cehennem vadisinde giderek buradaki eşsiz tarihi, coğrafi güzelliklerini objektiflerine yansıttılar.

foto-galeri.20130501122509.gif

Anadolu Fotoğraf Derneği tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Van-Hakkari fotoğraf buluşması Van ve Hakkari Valiliği, Hakkari Üniversitesi ile Van Fotoğrafçılar Derneği tarafından desteklendiği belirtildi. Türkiye’nin farklı illerinden Hakkari’ye gelen 40 kişilik Anadolu Fotoğrafçılar Derneği üyeleri, Hakkari’deki koordinasyonunu sağlayan Anadolu Fotoğraf Derneği Kurucu üyesi ve Hakkari İl Temsilcisi Hacı Tansu ile birlikte ilk olarak Biçer Mahallesi’nde bulunan Meydan Medresesi’ni ziyaret ettiler.

Daha sonrada bir zamanlar bölgede meydana gelen olaylardan dolayı yasaklanan ancak barış süreci ile birlikte huzura kavuşan 20 bin yılık buzulların bulunduğu ve 4 mevsimin bir arada yaşandığı Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Kırıkdağ köyü uzantısındaki Cilo-Buzul Dağları ve Mergan yaylasına doğru yola çıktı.

Yolda Berivanlarla karşılaşan fotoğrafçalar, burada kuzu kırpan ve yöresel kıyafetli Berivanları çekmek için adeta birbirleri ile yarıştılar. Daha sonra yollarına devam eden fotoğrafçılar, 4 mevsimin bir arada yaşandığı Mergan yaylasında mola vererek renga renk çiçekleri objektiflerini yansıttılar. 1,5 saatlik patika yolunda ilerleyen fotoğrafçılar kar kütleleri üzerinde yürüyerek 20 bin yıllık buzul dağlarını görüntülediler. Burada hatıra fotoğrafları çekerek daha sonrada halay çekerek buraları dolaşmanın sevincini yaşadılar.
  
Aydın ilinden gelen Fotoğrafçı Ali Altın, uzun zamandır Hakkari’ye gelme planları yaptığını belirterek, ancak bazı sebeplerden dolayı gelemediğini söyledi. Altın, ”Anadolu Fotoğraf Derneği’nin düzenlediği bu gezi çıkınca bu fırsatı kaçırmak istemedim. Buranın bu kadar güzel olduğunu biliyordum. Çünkü güzel olduğu için buraların üzerinde oyunlar oynanıldığını da biliyordum. Hiçte yanılmamışım burada çok güzel bir ortam buldum.  Bahs edilen kötü ortamlardan hiçbirisi burada yok. Buranın halkı misafirperverdir ekmeğini bizimle paylaştı. Buradaki ortam bize ayrı mutluluk veriyor. İnşallah buraya ailelerimizle gelme fırsatı da bulacağız” dedi.

Anadolu Fotoğrafçılar Derneği Kurucu Üyesi ve Başkanı Hamit Yalçın, Dernek olarak kuruluş amaçlarının Anadolu’nun kendi kültürünü o coğrafyada yaşayan insanlar tarafından, sanatçılar tarafından anlatılması ve tanıtılması gayretinde bulunduklarını söyledi. Yalçın, ”Biz Anadolu’yu dolaşarak gezdiğimiz coğrafyadaki fotoğrafçılara cesaret ve güç veriyoruz. Son dönemde ülkemizin içinde bulunduğu durumun yumuşaması üzerine bölgenin gezilir konuma geldiğini göstermek için Anadolu Fotoğrafçılar Derneği olarak bizde bölgeye bir gezi tertipledik. 

Türkiye’nin 80 fotoğrafçıları ile birlikte geldik. Burada güzel yerler var.  Anadolu’yu buraya bekliyoruz. İnsanların bizim çektiğimiz fotoğraflardan sonra buraya geleceğine düşünüyoruz. Burası gezilecek ve görülecek bir coğrafyadır. Herkes coğrafya ve kültürüne sahip çıksın. Anadolu’nun dört bir tarafından gelen usta fotoğrafçılar ile bölgenin tanışması adına yapılacak buluşma tarihi önem arz ediyor. Bu buluşma sonunda çekilen fotoğraflar Hakkari olmak üzere yurdun değişik illerinde ve yurt dışında sergileyeceğiz”  şeklinde konuştu.

Ailesi ile birlikte İstanbul’dan gelen Dilay Akbulut ise, ailesi ile birlikte fotoğraf ve kültür gezisine katılmak üzere Hakkari’ye geldiğini ifade etti.  Hakkari’nin Batıda çok farklı bir şekilde algılandığını söyleyen Akbulut, ”Biz hiçbir endişe duymadan Hakkari’ye geldik. Hiçbir güvenlik sorunu yaşamadık. İnsanları cana yakın harika tabiat vardır. Burada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

3 bin 250 rakımdaki Cilo Dağlarında Anadolu Fotoğraf Derneği Kurucu üyesi ve Hakkari İl Temsilcisi Hacı Tansu’ya Uluslar arası Aktivist Sanatçılar Birliği Fotoğraf Komitesi Başkanı İskan Kazak tarafından barış plaketi takdim edildi. Kazak sanat ve spor yoluyla barışa yaptığı katkıdan dolayı Tansu’yu tebrik ettiğini belirterek, bu plaket Cilo Dağlarında kendisini takdim etmeyi uygun gördüklerini söyledi. Fotoğraf sanatçıları halay çekerek gezilerine son verdiler.

Cilo-Buzul Dağları gezisine 40 fotoğraf sanatçısı Hakkari Vali Yardımcısı Muhammed Önder, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Kültür Müdür Yardımcısı İdris Ağacanoğlu, Hakkari Üniversitesinden doğa fotoğrafçısı Hacı Tansu’da katıldı. Haber: Serkan Kaya/Hakkarihabertv.com
 

Bu haber toplam 6460 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim