• BIST 9974.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Ankara'da yaşamını yitirenler Hakkari'de anıldı

Ankara'da yaşamını yitirenler Hakkari'de anıldı
Ankara katliamında yaşamını yitiren 102 kişi katliamın birinci haftasında Hakkari’de anıldı.

10 Ekim Cumartesi günü bombalı saldırıların hedefi olan barış mitinginde hayatlarını kaybeden 102 kişi patlamanın yaşandığı 10.04’te tüm yurtta olduğu gibi Hakkari’de de anıldılar. 

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubesi öncülüğünde Hakkari Belediyesi önünde düzenlenen anma törenine HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP ve DBP il yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Katliamda yaşamını yitiren 102 kişi için saatler 10.04’ü bulduğunda bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde katliam kurbanlarının isimleri tek tek okundu.

‘Yapılan alçakça saldırıyı lanetliyoruz, inadına barış inadına direniş’ pankartının açıldığı anmada ‘2015 Ermeni’, ‘1938 Dersim, ‘1977 1 Mayıs’, ‘1978 Maraş’, ‘1993 Mardin’ ‘1995 Gazi’, ‘2011 Roboski’, ‘2013 Gezi’, ‘2013 Reyhanlı’, ‘2015 Amed’, ‘2015 Suruç’ ve ‘2015 Ankara’ yazılı dövizlerin üzerine birer karanfil bırakılıp mumlar yakıldı.

KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem eş sözcüsü Süleyman Aşkan, ‘Yastayız, isyandayız, unutturmayacağız!’ diyerek başladığı konuşmasında, emek ve meslek örgütleri ülkenin içine sürüklendiği kaotik ortama dur demek ve barış haykırmak için Ankara’ya gittiklerini söyledi.

Ankara’da gür bir barış sesi çıkarmak isteyen iradeye bomba konulduğunu ifade eden Aşkan, 10 Ekim 2015’te Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamının yaşandığını belirtti.

Olayın üzerinden 6 gün geçmesine geçtiğini ama başbakanlığın kayıpların adlarını açıklayamamasını büyük bir skandal olduğunu söyleyen Aşkan, 102 kişinin “Emek-Barış-Demokrasi” talebini haykırdıkları bir etkinliğe düzenlen hunharca saldırının hedefinin ise emek, barıştır ve demokrasi olduğunu kaydetti. ‘Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz’ diyen Aşkan, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü 10.04’ten sonra yaşananların ülkeyi yönetenlerin nasıl bir ülke vaat ettiklerini apaçık gösterdiğini söyledi.

Patlama sonrasında polisin yaralılara müdahale etmesini sert bir şekilde eleştiren Aşkan, “ TOMA’lar eşliğinde birçok yaralının son nefesi atılan gaz bombaları olmuştur. Yaralılara ilk yardım müdahaleleri gaz bombalarıyla engellenmiştir. Ambulanslar çok geç gelmiştir. 

Kan anonsu yapanlardan yaralı taşıyanlara kadar herkes hedef gösterilmiştir. Yine patlamadan hemen sonra iktidarın havuz medyası ve Ak-Troller hep birlikte ve neredeyse aynı cümlelerle büyük bir dezenformasyon ve karalama kampanyası başlatmıştır” dedi.

Başbakan ve İçişleri Bakanına ‘Emek, Barış ve Demokrasi mitingine “bombalı saldırı yapılacağı” ihbarını 3 gün önceden geldiği haberleri doğru mudur? Bu katliamda kullanılan kişilerin kimlikleri de haberlerde iddia edildiği gibi ihbar edilmiş midir?

Böylesine ciddi bir ihbar neden Tertip Komitesi’yle paylaşılmamıştır? Başta 1 Mayıs olmak üzere yaptığımız birçok eylemi, “ihbarlar yapıldığı” gerekçe göstererek yasaklayanlar, bu kanlı saldırıya karşı neden en küçük bir önlem almamışlardır?’ sorularına cevap vermesini isteyen Aşkan, yaslarının yasaklanmak istendiğini savundu.

‘Ne yaparlarsa yapsınlar gerçeklerin üstü örtülemedi, örtülemeyecek’ diyen Aşkan, medyanın sansürlenmek istendiğini ama bıkmadan, usanmadan tüm ülkeye gerçekleri anlatacaklarını kaydetti.

Reyhanlı, Roboski, Diyarbakır ve Suruç katliamları örtbas edildiği için bu katliamın yaşandığını anlatan Aşkan, Ankara Katliamı’nda adı geçenlerin Suruç Katliamı ile bağlantılarını hatırlatıp, Suruç ile ilgili Meclis araştırmasını reddedenleri her platformda teşhir edeceklerini söyledi. 

Aşkan, emek ve meslek örgütleri olarak, arkadaşlarının anısını ve mücadelesini yaşatmak için mücadele edeceklerini belirterek şunları söyledi: “Bu iktidar bu ülkeye sadece savaş, ölüm, baskı, zulüm vaat ediyor! Bu gidişe dur demek sizlerin elindedir! Yastayız, isyandayız, unutturmayacağız!”  Açıklamanın ardından katliamda yaşamını yitirenler için 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Hakkarihabertv.com

ankara-m.jpgankara-2.jpgankara-3.jpg

Bu haber toplam 3376 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim