• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Anne, kızı ve torunu Ege’de hayatını kaybetti

Anne, kızı ve torunu Ege’de hayatını kaybetti
İngiliz'den İngiltere'ye geçmek isterken Manş Denizi'nde bindikleri botun batması nedeniyle Fransa'dan gelen 16 İngiliz eğitiminden İngilizlerin cenazesi uçak'na yetiştirilir.

Ege Denizi’nde batan teknede kaybolan Azime Osman ile kızı Aşti Cebrail ve torunu Raz, Kerkük’ten yola çıkmışlardı. Aileleri yakınlarının bulunmasını istiyor.

Ege Denizi’nde 23 Aralık günü batan teknelerden birinde oldukları belirtilen Kerküklü Kürt aileden Azime Osman (66), kızı Aşti Cebrail (36) ve torunu Raz Karwan (9) kayıp. Aşti’nin eşi Karwan ve iki çocuğu ise Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Aşti Cebrail’in amcası Necet Fatih, “Babası şehitti. Onun da cenazesini bulamadık. Kürdistan hükumetinden talebimiz bize kızımızın cenazesini bulup getirmesidir” dedi.

Antikythera Adası’nın kuzeyinde yer alan bir adacık yakınında batan tekneden 90 kişi kurtarılmış, 16 kişi de hayatını kaybetmişti.

Necat Fatih, Azime Osman ve ailesinin İtalya’ya geçmek için kaçakçılarla anlaştığını ancak bu acı son ile karşılaştıklarını söyledi.

“Küçük bir tekneye kaçakçılar 105 kişiyi bindirmiş”

Aşti’nin dayısı Yasin Osman da “Kaç defa kendisine gitmeyin dedim. Son defa yine çağırdım ama gittiler. Bize dua edin dediler. En son sabaha doğru 04:30’da teknenin battığını haber verdiler. Meğerse küçük bir tekneye kaçakçılar 105 kişiyi bindirmiş, çok vicdansız bunlar” diye sitemde bulundu.

Yunan sahil güvenlik polisi tarafından kurtarılan Helkewt Sıddık da, “Şu an kapalı kamptayız. Kurtarılan 90 kişi buraya getirildi” dedi.

Geçtiğimiz Salıyı Çarşambaya bağlayan gece de, içinde yaklaşık 50 göçmenin bulunduğu tekne Folegandros adası açıklarında batmıştı.

Aileleri ve yakınlarının anlattığına göre, Türkiye’de kaçakçılar kişi başına 10 bin dolar aldıkları göçmenleri İtalya’ya götürme ümidiyle teknelere dolduruyor.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgelerinde bulunan alanlarından bir hafta içinde, yasadışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen 631 göçmen ile 3 organizatörü yakaladığını açıklamıştı.

Bu haber toplam 2351 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim