ARSİAD Genel Başkanı ve heyeti Hakkari'de
Kaynak:il sesi gazetesi
Türkiye'nin 19 ilinde şubesi bulunan ASRİAD heyeti, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Hakkari'de, HATSO’yu ziyaret ederek kentin ekonomik ve ticari potansiyeline dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Ziyarette heyete, ASRİAD Hakkari Şube Başkanı Hüseyin Korkmaz da eşlik etti.
HATSO Başkanı Servet Taş, Başkan Yardımcısı Fazıl Özkan ve Meclis Başkanı Ahmet Yaşar tarafından karşılanan ASRİAD heyeti ile Hakkari ve ilçelerinde yapılabilecek yatırımlar, bölgesel kalkınma ve ekonomik iş birlikleri üzerine istişareler gerçekleştirildi.
"En Büyük Temennimiz Barış"
Ziyaret sırasında konuşan HATSO Başkanı Servet Taş, ASRİAD heyetini Hakkari’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek önemli mesajlar verdi. Taş, 41 yıllık süreçte Hakkari'nin büyük acılar yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Ciddi acılar yaşadık, travmalar atlattık. Önümüzü göremedik, köyümüzü, kasabamızı, ilçemizi, şehrimizi geliştiremedik. Şiddetten dolayı bir arpa boyu yol alamadık. Oysa huzurun olduğu yerde her türlü gelişim mümkündür. Barışın, kardeşliğin, dostluğun olduğu yerde insanlar geleceğe umutla bakar. Hem maddi hem manevi değerlerimizi kaybettik. Türkiye genelinde 2 trilyon dolarlık bir kayıptan söz ediliyor. Bu büyük kayıpla neler yapılmazdı ki… Ne şehirler kurulabilirdi."
Türkiye’nin bir mozaik olduğunu vurgulayan Taş, Kürtler ile Türkler, Çerkezler, Abazalar arasında 10 milyona yakın evliliğin gerçekleştiğini ifade ederek, toplumsal barışın gücüne dikkat çekti. Taş, "Aynı binada komşuyuz, sokakta dükkânlarımız yan yana, kamu kurumlarında birlikte çalışıyoruz. En büyük temennimiz, beklentimiz ve arzumuz barıştır. Barış olursa her türlü gelişme kendiliğinden gelir," dedi.
Heyet daha sonra öğretmenler evi konferans salonunda Doğu Anadolu Bölgesi Yatırım Buluşması, toplantısı düzenleyecek.