• BIST 10045.74
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Asansör sorunu çözülemiyor

Asansör sorunu çözülemiyor
Hakkari’nin Yüksekova İlçe Devlet Hastanesi'nde 8 aydır arızalı olan asansörlerin onarılmaması, hasta ve yakınlarının tepkisine neden oluyor.

Hasta yakınları, hastalarını üst katlara çıkarmakta sıkıntı çektiklerini belirterek, asansörlerin bir an önce onarılmasını istedi. Şimdiye kadar onarımın bitirilmiş olması gerektiğini belirten hasta yakını Esat Yılmaz, "Biz hastaları taşıyarak üst katlara çıkarıyoruz. Durum böyle olunca da bayağı sıkıntı çekiyoruz. Yetkililerin bir an önce arızalı olan asansörlerle ilgilenmelerini istiyoruz” dedi.

Ayağının kırık olduğunu söyleyen Davut Ayva da hastane merdivenlerinden inip çıkmakta zorluk yaşadığını ifade ederek, ”Üst katta iki oda arkadaşlarım var ve ikisi de şu an tekerlekli sandalyeye mahkumdur. Merdivenleri kullanamayacak durumda oldukları için sıkıntı çekiyorlar. Çok acil hastalar oluyor, onları da elle, sandalyelerle getirip götürüyorlar. Hastanede 8 aydır asansör bozuk. Artık sesimizi duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

Bir başka hasta yakını Şerif Gürses ise, hastanenin kötü bir durumda olduğunu söyleyerek ilgililerin sıkıntılarla ilgilenmeleri gerektiğini dile getirdi. Konuyla ilgili bilgi veren Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nuretdin Kuzhan, göreve geldiğinden bu yana asansörlerin arızalı olduğunu belirtti. Dr. Kuzhan "Göreve başladığımızda sadece bir asansör faaldi ve o da doğru düzgün çalışmıyordu. Hastane kurulduğundan bu yana asansör sıkıntısı yaşanıyor. Arızalı olan asansörlerden parça alınarak diğer asansörlere aktarılıyordu.

Bu nedenle sorun geçici olarak çözülüyordu. Buradaki asansör çilesini herkes biliyor. Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu’nun faaliyete geçmesi ile Hakkari Genel Sekreterliğinin il genelindeki bütün hastanelerle ilgilenmesi buradaki hastane için de avantaj sağladı. Bu kapsamda Yüksekova Devlet Hastanesi’nde görülen en önemli sorunun asansör sorunu olduğu belirlenerek bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Ocak ayıyla birlikte 6 asansör faaliyete geçirilecektir. Geri kalan 4 asansörün onarımı için de çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.


 

Bu haber toplam 2332 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim