AŞİRET KAVGASI GÖÇ ETTİRDİ
Edinilen bilgiye göre yaklaşık 2 ay önce çarşı merkezinde Maronıs aşiretine mensubu Kurt ve Özer aileleri arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı kavga çıkmıştı.
Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada her iki aileden 6 kişi hafif şekilde yaralanırken, Kurt ailesinden ise Ö.K isimli şahıs silahla yaralanmıştı. Halen Ankara'da tedavisi devam den ve felç olduğu belirtilen Ö.K'nin yakınları olayda Özer ailelerini sorumlu tutmuşlardı.
Yaklaşık iki aydır tüm kesimlerin araya girmesine rağmen barıştırılamayan aileler arasındaki gerginlik ise devam etmesi üzerine olayın daha fazla büyümemesi için Kıran Mahallesi'nde ikamet eden 10 kişilik Özer ailesinin il dışına göç etmek zorunda kaldığı bildirildi.
Meydana gelen olay sonrasında bir kişinin felç olması ve ailelerin Hakkari'de göç etmesi üzüntüye neden olurken, yöre halkı ise bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundular.
Felç olan şahsın yeniden sağlığına kavuşması Kurt ve Özer ailelerinin biran önce barışmasını isteyen birçok kesim ise, ildeki büyüklerin araya girerek her iki aileyi barıştırması gerektiğini ancak bunun yapılmamasının ise üzüntü verici olduğunu söylediler. (Hakkarihabrtv.com)