• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Asker ve polise hayır öğretmene evet

Asker ve polise hayır öğretmene evet
Hakkari’de şu aralar müthiş bir “kiralık ev” sorunu yaşanıyor. 1.500 öğretmen, yeni tayinci polis ve askerler gelmeye başladı.

Her mahallede kiralık ev aranıyor. Geçen yıl BDP’nin almış olduğu bir kararla güvenlik güçlerine kiralık ev verilmeyeceği ve kiracısı olanında en kısa sürede evden çıkartılması gerektiği ikazı yapıldığı söylentisi vardı. Görüşlerine başvurduğum BDP İl Başkanı Orhan Koparan; “ Parti olarak böyle bir karar almış ve vermiş değiliz.

Vatandaş evini kime isterse kiralayabilir. Biz siyasi bir partiyiz ve siyaset yapıyoruz. Kimselerin özeline karışma hakkımız yoktur. Bu anlamsız söylentiyi kim veya kimler partimize mal etmişse yanlış yapmıştır” dedi.

 Öğretmenler de ev bulduklarına fazla sevinemiyorlar çünkü ilimizde kiralar gerçekten cep yakıyor. Sobalı evler 300 TL den, kaloriferli evler ise 400 TL den başlıyor. Kiraları çok yüksek bulan öğretmenler; Hakkari’nin bu kadar pahalı olduğunu bilmiyorduk, çok şaşırdık” diye dert yandılar.

Doğrusunu söylemek gerekirse vatandaş güvenlik güçlerine ev kiralamaktan huzursuz, güvenlik güçleri de sivilde ikamet etmekten tedirgin olmaktadır.

  Tüm bu gerginliğe sebebiyet veren bence devlettir. Bölge konumu itibarıyla buraya gönderilen güvenlik güçlerine lojman tahsisi ve ihtiyacı giderilmelidir. Personelinin dışarıda kalmasına, kapı kapı ev aramasına, misafirhanelerde ve otellerde barınmasını önlemelidir. Aynı sorun Milli Eğitim için de geçerlidir. Personel lojmanları eksik, mevcut binalarda eskimiş ve tehlikeli durumda.

Kiralık ev sorunu çoğalınca Hakkari’li genç işadamı İsmet Şimşek “Roza Emlak” adıyla Hakkari’de bir ilke imza attı. Şimşek, “ Hakkari’miz gittikçe büyüyor ve nüfusumuz da çoğalıyor. Burası tayinciler kentidir. 2-3 yılda bir binlerce çalışan buraya geliyor veya buradan ayrılıyor. Ev bulma konusunda ciddi sorunlar yaşanıyordu.

Tayini çıkan birçok öğretmen buraya gelmeden telefonla bize ulaşarak kiralık ev konusunda yardım istiyor. İyi ki emlakçı dükkanı açmışız çünkü gerçekten çok ihtiyaç vardı. Tek sorun kiraların burada çok yüksek olmasıdır. Bir öğretmenin aldığı ücret 1.500 TL dir. Bunun üçte biri kiraya gidiyor.” Dedi.

Bir kentte sivil, asker, polis, muhit ayrımı ve birbirine karışmadan yaşaması gerçekten zor ve acı. Bu duruma düşmekten ve düşürülmekten kimse memnun değildir. Bölgemizdeki gerginlik ve olumsuz hava bizi bu şekilde bölüyor.

Asker-Polis ve vatandaşın elele halay çektiği, omuz omuza gezindiği, barış rüzgarının estiği bir Hakkari, bir Türkiye, bir dünya özlemiyle….

                 

 

Bu haber toplam 9689 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim