Avrupa’dan İran Misillemesine Sert Çıkış

Avrupa’dan İran Misillemesine Sert Çıkış

Kaynak:İHA

Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık liderleri, İran’ın misilleme saldırılarına tepki göstererek, füze ve İHA kapasitesine karşı gerekli savunma adımlarını destekleyeceklerini açıkladı.

Almanya, Fransa ve İngiltere’den oluşan E3 ülkeleri, İran’ın ABD ve İsrail’e yönelik operasyonların ardından başlattığı misilleme saldırılarına ilişkin ortak açıklama yayımladı. Açıklamada, İran’ın bölge ülkelerine yönelik “ayrım gözetmeyen ve orantısız” füze saldırılarından derin endişe duyulduğu belirtildi.

E3 liderleri, söz konusu saldırıların bölgedeki askeri personel ve siviller için tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, müttefiklerin güvenliğinin korunmasının öncelikli olduğunu ifade etti.

Ortak açıklamada, “Çıkarlarımızı ve bölgedeki müttefiklerimizin güvenliğini korumak amacıyla, İran’ın füze ve insansız hava aracı fırlatma kapasitesini kaynağında yok etmeye yönelik gerekli ve orantılı savunma tedbirlerini desteklemek de dâhil olmak üzere adımlar atacağız” denildi.

E3 ülkeleri ayrıca, bu süreçte ABD ve bölgedeki müttefiklerle iş birliğinin sürdürüleceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.