• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Avukat Mehmet Öner; HEDEP’ten Aday adayı

Avukat Mehmet Öner; HEDEP’ten Aday adayı
2019 yılında girdiği Hakimlik ve Savcılık sınavında Türkiye derecesi yapmasına rağmen mülakattan elenen Öner, 2024’ün Mart ayında gerçekleşmesi beklenen yerel seçimler için HEDEP Yüksekova Belediye Başkan Aday adayı oldu.

Yerel Seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerde 31 Mart 2024 tarihinde, yapılacak yerel seçimlerde hareketlilik devam ediyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nde (HEDEP) Yerel Seçimler İçin Aday adaylığı başvuruları 10 Aralık’a devam edecek. Yüksekova’da da Belediye başkanlığı için başvuru yapan aday adaylarından biri de Hakkari Barosu üyesi genç Avukat Mehmet Öner oldu. 

HEDEP’in uygun görmesi halinde Yüksekova’yı yönetmeye talip olduğunu söyleyen Avukat Öner, Yüksekova’yı yeniden ayağa kaldırmak için aday adaylığını açıkladı.

Genç Avukat Öner; Marketlerde, Kafelerde, Restoranlarda, 15 saat çalıştırılan; Ancak asgari ücretin bile çok altında ‘Ücrete’ layık görülen Yüksekova gençlerini bu durumdan kurtarmak için aday adayı olduğunu dile getirdi. Öner, yaşamın her alanında Şiddete, Tacize maruz kalan kadınları korumak; ailede, okulda, evde, sokakta, her yerde kadınlara uygulanmaya çalışılan şiddete son verilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. 

Yüksekova’yı ‘Çamur Deryası’ diyarı olarak tanımlayan Öner, “Yollar; Toz, Toprak ve Çamur içinde, Bozuk kaldırımlar ise bir yerden bir yere ulaşmak eziyet haline dönüşmüş, kaldırımlar tozdan yumak, yollar çamur deryası…” ‘Buna son vermek ve Yüksekova’yı yeni baştan bir düzene sokmak için adayım’ diyen Avukat Öner, 

Neden Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu şöyle açıklıyor: 

“İpek Mahallesinde, Güngör’de, Yeşildere’de, Cumhuriyet Mahallesinde her kış mevsimi şehri saran dumandan kurtarmak, hava kirliliğine son vermek, her defasında haftalarca kesilen ve bizi kendisine hasret bırakan elektrik sorunumuza bir çare bulmak, Yıllar önce, karşımızda gördüğümüz-alabildiğine uzanan verimli topraklarımıza yeniden işlerlik kazandırmak, kendi tahılımızı üretmek, şehri refaha kavuşturmak için aday olduğunu belirtti. 

Bütün bu felaketler, kayyumlardan bize kalan mirastır. Onların mirası; ölüm, yıkım, sefalet, toz ve Çamur Deryası’dır. Ancak; bunların mirası, artık Yüksekova'nın mirası olmak zorunda değildir. Sadece Yüksekova’ya hizmet etme amacı olan bir aday gerekiyordu. İşte ben Yüksekova’yı önceleyen ve sadece Gever’e hizmet etmek, kangrenleşmiş bu sorunlara çözüm bulmak için aday adayı oluyorum. 

Yüksekova'yı kendi çıkarlarının önüne koymayacak ve tek amacı Yüksekova’ya hizmet etmek olmayan, Gever’i önceliklerinden ilk sıraya koymayacak politikacılar, bu şehri yönetmeye, bu şehre başkanlık etmeye layık değildir. Yüksekova kentini restore etmeye, kalkındırmaya, halkımızın sefaletine son vermeye çağırıyorum. 

Şimdi beni dinleyen ve çocuğu için hayal kuran her ebeveyne, geleceği için hayal kuran her gence, yaşam tarzına saygı duyulmasını isteyen her kadına, çünkü ben kadınların ve gençlerin adayıyım, şu sözleri söylüyorum: Sizin için aday oluyorum, sizin için savaşacağım ve sizin için kazanacağım. 

Sevgili Yüksekova Halkı bu şehri yaşanılır hale getirelim. Birlikte, tercih ettiğimiz yaşam tarzımıza, giyim tarzımıza, saç şeklimize saygı duyan bir yönetim inşa edelim. Bu martın sonunda, Yüksekova’yı cehaletin ve sefaletin içinden birlikte kurtaralım. Belediyemizi hep birlikte geri alalım. Yüksekova’yı sanatın, eğitimin ve refahın kenti yapalım, başkenti yapalım. Teşekkür ederim”

35ad228a-b1e5-4901-a255-29250bce0532.jpeg
7b482fb5-6437-4222-82d1-5465877e0e45.jpeg

Bu haber toplam 3587 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim