• BIST 10219.74
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Aydın Erdem Hakkari'de anıldı

Aydın Erdem Hakkari'de anıldı
Diyarbakır 'da çıkan olaylarda açılan ateş sonucu öldürülen Mardin nüfusuna kayıtlı Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem Hakkari'deki üniversite öğrencisi tarafından anıldı.

Yaklaşık 3 yıl önce Abdullah Öcalan'ın cezaevindeki tecrit koşullarının ağırlaştırılması nedeniyle birçok ilde protesto gösterileri yapılmıştı. 6 Aralık 2009 yılında Diyarbakır'da düzenlenen yürüyüşte sırtına 2 kurşun isabet eden Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Aydın Erdem'in 3. yıl dönümü nedeniyle Hakkari'deki üniversite öğrencileri bir araya gelerek yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyerek olayı kınadılar.Aydın Erdem'in posterlerini taşıyan öğrenciler Aydın Erdem ölümsüzdür şeklinde sloganlar attılar.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde toplanan üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını Okan Yıldız isimli öğrenci okudu. Tarihin derinliğinden gelen bu var olma mücadelesinin hainleri ve kahramanlarının da olduğunu belirtti.

Okan Yıldız," Biz Kürt halkı ve gençliği olarak onurlu direniş gösteren ve bu uğurda gencecik bedenlerini yaşlı ve soğuk toprağa ver Aydın Erdem, Şerzan Kurt, Tarık Atakaya, M. Sıddık Önder, Halil İbrahim Oruç ve son olarak ta Murat Elibol sistemin ve cemaattin kölesi olanların hain kurşunları ile hayatını kaybeden yoldaşlarımızı asla unutmayacağız dedi. Evet acılar içersindeyiz ve acıları yarıştırmanın insanlığa yakışan hiçbir yanı olmadığı gibi anlamı ise hiç yoktur.

Gördüğünüz gibi her geçen gün gençlerin pırl pırıl kanı akıtılmakta ve bugüne kadar halk olarak hep faşist sistemin kırbacını yedik. Artık her bir Kürt bedeninin yüreği ile ve bilinci ile kırbaclanmalıdır ve bu katliamların faşistlerin son bulması için elimizde geleni yapmalıyız" şeklinde konuştu. Basın açıklamasına çok sayıda kişi katıldı. Basın açıklaması sonrasında dağılan grup yürüyüş halinde Altay Caddesi üzerinde bulunan üniversite binasına geçerek sessiz bir şekilde dağıldı.

aydin-erdem-12.jpg

Bu haber toplam 7285 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim