• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Aydoğdu'dan 3 Aralık Dünya Engeliler Günü mesajı

Aydoğdu'dan 3 Aralık Dünya Engeliler Günü mesajı
Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle bir mesaj yayımlandı.

Başkan Aydoğdu, mesajında üç aralığın engelli bireylerin haklarının savunulması ve toplumun bu yöndeki farkındalığının arttırılmasının amaçlandığı bir gün olduğu söyledi.

Aydoğdu," Bu Özel günlerin toplumun engellilere yönelik acıma duygusunu bir kenara bırakıp yaşam hakkına saygı göstermesini sağlamak için farkındalık günleri olduğunu vurgulayan Aydoğdu engellilerin toplumsal hayata katılımındaki en büyük engellinin ise toplumda çoğunluğu oluşturan engelliler dışındaki insanlardır.

Engelli bireylerin toplumsal hayata eşit katılımı için toplumu oluşturan herkesin sorumluluk alması ve görevini doğru bir şekilde yapmasıdır çünkü  farkımızda olun, yanımızda olun, destek olun, ama sadece Özel günlerde değil her zaman engel olmadan olun. istediğimiz ayrıcalık değil sadece eşitliktir. bir toplumun gelişmişliği, engellilerin refah düzeyiy ile ölçülür.

Hem engelli bireylerin hem de ailelerinin yaşam kalitesinin arttırılması için birtakım somut adımların atılması zaruridir. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde  engellilerimizin en büyük problemlerinden birini gözler önüne sermiştir. Başkan Aydoğdu engelli vatandaşların ve ailelerinin sorunlarına dikkat çekilmesi engelli bireyler için yapılması gerekenlerin gündeme getirilmesi ve çözüm yollarının bulunması açısından önemli bir gün olarak değerlendirdiklerini söyledi unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için Zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir.

Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım. Hoşgörü, Sevgi ve saygı ile daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım. En büyük engel engelliyendir. ben değil sokaklar engellidir. Tohum toprağa engelliler topluma emanettir.biz beraber güçlüyüz biz bir aileyiz" dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim