• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Ayna: Boykut çağrısını yeniledi

Ayna: Boykut çağrısını yeniledi
BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, "Kürt halkı olarak bizi dışlayan, yok sayan, bizi katledenlerle kol kola yapılmak istenen referandumu boykot edeceğiz" dedi.

 

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, "Kürt halkı olarak bizi dışlayan, yok sayan, bizi katledenlerle kol kola yapılmak istenen referandumu boykot edeceğiz" dedi.

Mardin'in Derik İlçesi ve bağlı köylerinde 12 Eylül’de yapılacak olan referandumu boykot çalışmaları ile ilgili BDP’nin etkinlikleri devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, BDP Mardin il ve ilçe yöneticileri, Derik ve Mazıdağı belediye başkanlarının yanı sıra, BDP ilçe örgütünden yüzlerce kişinin katılımıyla halk toplantısı düzenlendi. Daha sonra yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Derik’e bağlı Kızıl, Velik ve Eyntri köylerinde binlerce kişinin katılımıyla toplantılar düzenlendi. Toplantılarda halk sık sık, "Biji Serok Apo", "AKP’nin anayasası değil, demokratik anayasa istiyoruz", "Yaşasın demokratik özerk Kürdistan" diye slogan attı.

Toplantıda konuşan BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, partinin ve halkın boykot kararının çok net olduğunu ifade ederek, Ümit Fırat gibi kişiliklerin halkta kafa karışıklığı yaratmak için farklı söylemlerde bulunduğunu söyledi. Ayna, "Halkımız bu tür kişilikleri tanıdığı için bunlara gereken cevabı 12 Eylül sabahı sandıkları boş göndererek verecektir. Bizim bu referandumu boykot etmemiz için sadece Günlük gazetesinin bugünkü sayısında manşetten verdiği habere bakmamız yeterlidir.1995 yılında katledilen DEP Samandağ İlçe başkanımız Mehmet Latifeci ile babası Yahya Latifeci’yi öldüren katil Behçet Karaağaçlı, Hatay’da Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte kol kola referandum çalışması yürütüyor" dedi. AKP zihniyeti ve onun yaptığı referandumun ancak bu kadar olabileceğini belirten Ayna, şunları söyledi:

"Kürt halkı olarak bizi dışlayan, yok sayan, bizi katledenlerle kol kola olanların yapmış olduğu referandumu boykot edeceğiz" dedi. Ayna, bu anayasa değişikliği ile AKP’nin yargı ve diğer kurumlara kendi kadrolarını yerleştirmeyi amaçladığını belirterek, “Kendi iktidarını sağlama alma çabasından başka bir şey değildir AKP’nin yaptığı” dedi

Bu haber toplam 3250 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim