• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Baba ve Oğul Hakkâri İçin…

Baba ve Oğul Hakkâri İçin…
Murat Taş/Yazdı: Hakkari Sportif Faaliyetler Spor Voleybol Takımının Baş Antrenörü yıllarını Voleybola adamış eski Voleybolcu ve antrenör Ünsal Kırıcı, ile Hakkari Voleybolunu konuştuk.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1957 Samsun Bafra doğumluyum. İlk, Orta ve Liseyi Bafra’da okudum. 1980 yılında Samsun Eğitim Enstitüsü fizik, kimya, biyoloji bölümünde mezun oldum. Atamam olmasına rağmen çok sevdiğim Voleybolu sevdiğimden dolayı, atamamı geri çevirerek Voleybolu seçtim. Voleybola Bafra ilçesinde başladım. Tokat Plevne, Çankaya Belediyesi, Konya, Erzurum, Ankara Kazan, Maliye, SGK, Solhan takımlarında oyuncu ve antrenörlük olarak görev yaptım.

Ailece sporcuyuz. İki evlat babasıyım. Bir oğlum voleybolcu ve şu an bu takımda Voleybolcu, diğer oğlum ise, Galatasaray alt yapı antrenörü. Gelinim bir Voleybolcu Fenerbahçe, Galatasaray, Eczacıbaşı takımlarında oynadı. Ayrıca, Milli formayı yüzlerce kez taşımış biri. Evlatlarımdan biri şu an, Sportif Faaliyetler Voleybol takımında.  Baba oğul Hakkâri’nin başarısı için canla başla çalışıyoruz.

Neden Hakkâri’yi seçtiniz?

Bizler mesleğimiz icabı her yerde görev yapmaktayız. Bizim için her memleket, şehir aynı, Hakkâri’de bizim bir şehrimiz. Buradaki Voleybolu en üst liglere taşımak için geldim. Geçen sezonun ikinci yarısında buradaydım. Yetenekli gençleri keşfedip ve iyi antrenörler yetiştirmek. Başkanımız Turan Şimşek gibi bir başkanımızla çalıştığım için ben ve sporcularım burada çok mutluyuz.

Hakkâri’de Voleybolu nasıl görüyorsunuz?

Hakkâri genç bir nüfusa sahip, yetenekli sporcular var. Spor anlamında güzel şeyler yaşanıyor. İyi bir takımımız var. Takımımın gerek yönetimi olsun, teknik heyeti ve sporcularından çok memnunum. İnşallah onlarda benden memnundurlar.

Baba, oğul olarak burada Görev yapıyorsunuz. Nasıl bir duygu?

Çok güzel bir duygu, yukarda belirtiğim gibi sporcu bir aileyiz. Voleybolu çok seviyoruz. Bizler işimizi ve yaptığımız sporu çok seviyoruz. Maddiyattan önce bu işi severek yapıyoruz. Hakkâri’nin başarısı için buradayız.

Hakkâri’deki tesisler hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Güzel tesisler yapılmış yeterlimi tabiki de değil. Neden değil Hakkari genç bir nüfusa sahip ve sporu seven bir şehir. Buralara birkaç tesis daha yapılırsa çok daha iyi olur. Tesis az olduğundan dolayı idmanlarımızı bazen geçe 8’de yapıyoruz. Durum böyle olunca sıkıntı yaşıyoruz ve buda takıma ve müsabakalara yansıyor.

Şunu demek istiyorsunuz, tesis az olunca hazırlık ve çalışmalarınız istediğiniz gibi gitmiyor. Bu durumda yeteri kadar çalışma ortamı bulamıyorsunuz. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Evet, yukarda dediğim gibi tesis konusunda sıkıntı yaşıyoruz, Ama bu o anlama gelmiyor, hiç çalışmıyoruz. Elbette çalışıyoruz. Elimizdeki tüm imkânlardan yararlanarak, yolumuza bu şartlarda devam ediyoruz. İnşallah hep beraber başarıp, kazanacağız.

Sportif Faaliyetler Kulüp Yönetimi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir. Nasıl bir yönetim var.

Çok takımda oynadım ve antrenörlük yaptım. Şunu tüm yüreğimle söyleyebilirim ki, çok iyi bir yönetimimiz var. Turan Şimşek iyi bir başkan, sporcu ve spordan gelen biri Hakkâri için Turan Bey bir fırsattır. Ayrıca Adem Çatal ve tüm yöneticilerde, bizlere gereken tüm desteği sağlıyorlar. Hakkâri’nin yeni ve çalışkan Valisi Sayın Ali Çelik, bizlere gereken imkânları doğrultusunda destek sağlıyor. Kendisine sizin aracılığınızla, yaptığı desteklerden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Bu sezon hedefiniz nedir. Hakkâri PLY-OF’lara kalırmı?

Hedefimiz elbette Efeler Ligine çıkmaktır. Zaten bir hedef koyamasanız asla başarı elde edemezsiniz. İlk hedefimiz PLY-OF lara çıkmaktır.  Şayet destek sağlanırsa takıma yeni takviyeler yapılırsa neden çıkmasın. Bunu başaracak güçteyiz. Bakın destek sağlanırsa bu şehirde güzel şeyler olacak. Galatasaray, Fenerbahçe, Halkbank, Ziraat bank ve farklı illerde büyük takımlar Hakkâri’ye gelecek. Ayrıca takım bir üst lige çıkarsa ilin ekonomisine ve tanıtımına da büyük katkı sağlayacaktır. İnşallah Hakkâri halkı ve sporseverleri bu büyük takımları kendi evinde seyretmenin günlerini de yaşayacaktır. Buna canı gönülden inanıyorum.

Peki, transfer yapacakmısınız?

Elbette yapmak istiyoruz. İyi sporcuları getirmek için iyi bir bütçeniz olması gerek. Şayet takıma destek sağlanırsa neden olmasın. Yönetim bu konu üzerine geçeli gündüzlü çalışmakta.

Hakkâri halkı, spor camiası ve ildeki kamu yöneticilerine çağrınız var mı?

İlk önce şunu dile getireyim, Hakkâri halkı takımlarına başkan Turan’a ve yönetimine sahip çıkılması gerek. Turan başkan elindeki tüm imkânlarını bizlere sağlıyor. İşyerini ve araç gereçlerini bizim emrimize vermiş. Turan başkan demin dediğim gibi Hakkâri için bir fırsattır. Hakkâri halkı takımlarına sahip çıkmaları gerekir. İlimizin değerli Valisi Sayın Ali Çelik destek sağlıyor. Allah ondan razı olsun.  Kamu görevlilerine de buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Takımlarını sununa kadar desteklesinler. Her şeyi maddiyata bağlamamak gerekir. Bazen bir alkış bile sporculara pozitif bir enerji veriyor. Maçlarda bizi yalnız bırakmasınlar. Bu fırsatı hep birlikte değerlendirmek gerekir. Çünkü Hakkâri bunu hakkediyor.

Son olarak Hakkâri’yi sporun dışında nasıl gürdünüz?

Hakkâri çok güzel bir şehir. İki yıldır burada antrenörlük görevini yapmaktayım. Hakkâri insanları çok misafirperverdir. Ayrıca insanları çok medeni ve sosyaldir. İnanın Hakkâri doğası, iklimi yani her şeyi ile mükemmel bir yer. Buraya ağlayarak gelen ağlayarak gidiyor. Buradan tüm ülke insanına ve ülkedeki spor camiasına seslenmek istiyorum. Gelin bu güzel şehri gürün burada insanlık var, medeniyet var. Yani her türlü güzellik var.

Sportif Faaliyetler Voleybol Baş antrenörü Sayın Ünsal Kırıcı, Hocamıza bu güzel sohbet ve anlamlı mesajlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

fdf50c31-17aa-414b-bebb-738b8bdb0081.jpg433017e9-cd2b-4192-ae34-e3c755ba0e52.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 2721 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim