• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Bakan Avcı ve Şimşek Hakkari'de

Bakan Avcı ve Şimşek Hakkari'de
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Hakkari’ye ulaştı.

Bakanları Karşılanma Fotoğrafları Haberin Altında Görebilirsiniz-

Van’dan helikopterle Hakkari’ye gelen bakanlar için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Bakanların geçeceği güzergahlar dedektör köpekleri eşliğinde tek tek arandı. Fatih Kışlası’na inen helikopterde bulunan bakanlar, buradan kara yolu ile sinyal kesici jammer araçları ve özel harekat timleri eskortluğunda Hakkari Valiliğine geçti.

Bakanlar burada kendilerini karşılayan çocukları öperek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Polis merasim birliğini selamlayan bakanlar, daha sonra kendilerini karşılamaya gelen kaymakamlar, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları ile tek tek tokalaştı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden gelen bir grup öğretmen ise bakanları çiçeklerle karşıladı.


Valilik şeref defterini imzalayan bakanlar, daha sonra Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu’nun makamına geçti. Hakkari’yi ziyaret eden bakanlara teşekkür eden Vali Orhan Alimoğlu, kentin sorunları ve ihtiyaçları ile ilgili bir rapor hazırlayarak bakanlara vereceğini belirtti. Alimoğlu, bu ziyaretin Hakkari’nin daha iyi tanıtılması, ihtiyaçlarının karşılanması ve problemlerinin giderilmesi konusunda çok olumu olduğunu kaydetti.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, “Hakkarili kardeşlerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize sıcak karşılamalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde olduğu gibi Hakkari’de de birinci önceliğimiz eğitimdir. 10 yıldan beri Türkiye’de en büyük pay eğitime ayrılıyor. Eğitime ayrılan paydan daha büyük bir bölümü Hakkari ve daha önce ilgi gösterilmediği düşünülen illerimize, yörelerimize ayrılıyor.

 

İnşallah önümüzdeki yıllarda Hakkari’de eğitim alanında başlatılan faaliyetler meyvelerini verecek. Gelen bilgilere göre Hakkari Türkiye ortalamasını zaten yakalamak üzere ama inşallah önün ötesine de geçecektir. 'Eğitimin büyük bir payı Hakkari’ye ayrıldı' derken desteksiz konuşmuyoruz. Yanımda Maliye Bakanımız var” şeklinde konuştu.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, Hakkari’ye ikinci kez geldiğini belirterek, “Geçen yıl da geldik ve Hakkari’de iyi karşılandık. Allah kendilerinden razı olsun. Eğitim bizim için çok önemli. Sayın Bakanımız da bu konuya değindi. Bütçenin yüzde 17’sini eğitime ayırıyoruz. Dolayısıyla vergi gelirlerinin aslında 5’te birinin fazlasını neredeyse eğitime harcanmış oluyoruz. Hakkari gibi illerimizin fırsat eşitliğinde tabii ki dünya ile Türkiye’nin rekabetinde hakikaten güçlü bir şekilde konumlanması Türkiye için büyük bir kazançtır.

 

Dünya ile rekabet sürecinde ancak bütün ülke çapında eğitim ve diğer altyapı anlamında biz farkı kapatırsak Türkiye güçlenmiş olacaktır. Sayın Milli Eğitim Bakanımıza desteğimiz güçlüdür, desteğimiz devam edecektir” şeklinde konuştu. Bakan Şimşek, bir önceki ziyaretlerine oranla Hakkari’deki havayı çok daha olumlu bulduğunu belirterek, “Önceki gelişimize oranla bu bizi fazlasıyla memnun etmiştir. İnşallah bu kardeşlik ve huzur ortamı devam eder. Bu dağların ve toprakların da huzura ve barışa ihtiyacı var. İnşallah bu süreçte biz bunu gerçekleştireceğiz. Kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz ve bütünlüğümüz daha da perçinleşecektir” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

bakanlar-1.20130227155416.jpg

 

bakanlar-2.20130227155442.jpg

 

bakanlar-6.jpg

 

bakanlar-5.jpg

 

bakanlar-3.jpg

  

 bakanlar-4.jpg

 

 bakanlar-1.jpg

 

 

Bu haber toplam 5303 defa okunmuştur
  • Yorumlar 19
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim