• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Bakan Mehdi Eker Hakkari'de,,,

Bakan Mehdi Eker Hakkari'de,,,
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker seçim çalışmaları kapsamında Hakkari’de temaslarda bulundu.
30 Mart yerel seçimleri kapsamında öğle saatlerinde hava yolu ile Hakkari’ye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve beraberindeki Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ve Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç, Hakkari Valiliği il binası önünde Vali Necmettin Kalkan, Vali Yardımcıları ve ildeki kurum amirleri tarafından karşılandı.
 
ÖZAL'A YAPILANLAR ŞİMDİ ERDOĞAN'A YAPILMAK İSTENİLİYOR
Valilik hatıra defterini imzalayan Bakan Mehdi Eker, Vali Necmettin Kalkan’ın makamına geçerek burada basın mensuplarına ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Eker, barış süreci ile ilgili yaptığı konuşmasında zamanında Turgut Özal’a yapılanların aynısının şimdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmaya çalışıldığı belirtti.
 
Eker, “Hükumetimiz büyük bir inisiyatif, büyük bir irade ortaya koymuştur. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde, tüm Türkiye’de bu büyük bir memnuniyet ve sevinçle karşılanmıştır. Türkiye de bu sorunu geçmişte de çözme yönünde bir takım teşebbüslere şahit olduk. Hatırlayın rahmetli Özal uzun kanlı ve kanamalı bir sürecin arkasından bu meseleyi çözme yönünde ve noktasında bir takım adımlar atmıştı. Ve hemen arkasından o dönemde Sayın Özal’ı itibarsızlaştırma senaryoları, kampanyaları başlatıldı.

SAYIN ÖZAL'A YAPMADIKLARI KALMADI
Ve Sayın Özal’a dönük akılamaz ithamlar ve saldırılar gerçekleştirildi. Sayın Özal’ın vefatına müteakip Türkiye geri dönmez zannedilen bir yerde kanlıca anaforun içerisinde tekrar geriye faili mechul cinayetler, kanlı baskınlar ve sonuçta güya demokratikleşme denirken arada Türkiye milletin seçtiği vekillerin mecliste enselerinden tutup ceza evine atıldığı günlere şahit olduk.
 
ÖZAL'A YAPILANLARI HAKKARİ HALKI ÇOK İYİ BİLİYOR
 
Yani bu süreçlerin hepsi geçmişte yaşandı. Şimdi Sayın Başbakan bir inisiyatifle geliştirdiği, çok daha farklı ve daha kabul gören ve bu meseleyi kökünden çözmeye dönük, çok kalıcı bir programla bir takım adımlar attı. Bakıyoruz zamanında rahmetli Özal’a yapılanların bir benzeri yeniden sahneye konuldu. Çözümü istemeyenler sürecin başarıya ulaşmasını istemeyenler Rahmetli Özal’a yaptıklarını şimdi tekrar Sayın Başbakanımıza yapmaya çalışıyorlar aslında olan biten bu, bunu da en iyi Hakkari bilir.
 
BURASI ACILARIN YAŞANDIĞI BÖLGEDİR
En iyi Hakkari ve bu bölgenin evlatları bilir. Bu oyunları görebilme basiretidir. Tezgahları fark edebilme basiretine hamdolsun ki biz sahibiz. Vatandaşlar ve Kürt kardeşlerimiz herkesten fazla bunu görür. Neden çünkü burası en fazla acının yaşandığı bölgedir. İnsanları yerlerinden yurtlarından edildiler.
 
Köyleri yakılıp boşaltıldı. Zulümler oldu. İnsanların kanı döküldü, ocakları söndü. Babaların yüreği yandı, annelerin gözyaşları sel oldu. Şimdi benzeri bir şey bu çözüm sürecini geriye acaba nasıl döndürürüz, nasıl geriye götürürüz bunun peşindeler. Gerideki meselede budur, bunu da bileceğiz. Bu sürece bütün vatandaşlarımızla birlikte sahip çıkmak, bu sürecin kalıcı bir barışa Türkiye, bölgemiz ve bütün Ortadoğu açısından kalıcı bir barışın kapılarını açma zamanı, öncelikli olmaya ve barış sürecine destek olmamız lazım” şeklinde konuştu.
 
ÇİFTÇİLERE 120 MİLYON DESTEK SAĞLADIK
İldeki yatırımlara değinen Bakan Eker, “Geçen zaman içerisinde Hakkari ilimizde kayıtlı 6 bin çiftçi var. Biz hükümet olarak bu çifti kardeşlerimize toplamda 120 milyon bir destek sağladık. Bunlar karşılıksız maddi hibedir. Bu en fazla arazisi meradır ve hayvancılığa müsaittir. İleride hayvancılığa dönük bizim yatırımlarımız artırmamız gerekir. Bu Hakkari’yi de içine alacak şekilde hayvancılıkla ilgili bu yıl bir takım ilave adımlar atacağız” dedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Valilik ziyaretinin ardından çarşı merkezinde halk ve esnafın seçimle ilgili nabzını tuttu. Esnafların sıkıntılarını dinleyen Bakan Mehdi Eker, vatandaşlarla Kürtçe konuşması dikkatlerden kaçmadı. Hakkari belediyesine geçerek Başkan Fadıl Bedirhanoğlu’ nu makamında ziyaret eden Eker, barış sürecine ve ildeki duruma değindi. Burada ziyareti sona eren Bakan Eker, çarşı merkezinden yürüyerek Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasına (HATSO) geçmeye çalışırken vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. HATSO'yu ziyareti sırasında ise kalabalık bir grup tarafından karşılandı.
 
bakannn.jpg
Tokalaştığı her vatandaşla Kürtçe konuşan Bakan Mehdi Eker’e, HATSO ziyaretinde Başkan Servet Taş tarafından Hakkari kilimi ve tablo hediye edilirken, kendisine birde plaket takdim edildi. Son ziyaretini Ak Parti Hakkari İl Binasına gerçekleştiren Bakan Mehdi Eker, burada partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Partililere seslenen Bakan Eker, 30 Mart yerel seçimleri öncesi partililerden daha fazla çalışmalarını ve gayretleri ile barış sürecine daha fazla katkıda bulunmalarını istedi.
hatso-m.jpg
 
bakan.20140305181537.jpg
 
bakann.20140305181624.jpg
Bu haber toplam 7084 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim