• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Bakan yardımcısı geldi ama bizi es geçti

Mesut Keskin

 Geçen hafta  Aile ve Sosyal Hizmetler bakan yardımcısı Sayın Fatma ÖNCÜ hanımefendi  Hakkari’de  çeşitli ziyaretlerde bulundu.

  Ne garip bir durumdur ki normal şartlarda biz engellileri ilgilendiren bir bakanlığın üst kademesinde bulunan bir bakan yardımcısı bir ili ziyaret etmeden önce engelliler alanında çalışma yürüten STK’nın bir arada bulunduğu bir platform organize eder ve ilin genelinde yaşayan engellilerin ortak sorunlarını dinler notlarını alır ve bu çerçevede çözüm odaklı  hareket eder ancak bırakın böyle bir organizasyonu Sayın ÖNCÜ’nün şehre geleceğini  Valimiz Sayın İdris AKBIYIK emriyle özel kalem bize haber verdi. Sayın Valimize her zamanki duyarlılığı için teşekkür ederiz.

   Bizler yine de taleplerimizi kendilerine ulaştırmak ve Sayın ÖNCÜ’yü derneğimizde ağırlamak için hızlıca dernek başkan yardımcımı karşılama heyetine katılması için yolladım. Sayın ÖNCÜ bir süre Hakkâri Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü ziyaretinden sonra Sayın Valimizi, birkaç engelli hanesini ve  Hakkâri Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü yeni hizmet binasını ziyaretinden sonra aynı gün şehrimizden ayrıldı.

  Elbette engelli ailelerinin ziyaretinde lokal sorunları görmesini önemsiyoruz ancak bu alanda 24 yıldır faaliyet gösteren bizlerin mikro değil makro sorunlarımızın olduğu bir dönemde şehrimizi ziyaret eden ve direkt bizleri ilgilendiren üst düzey bir bakan yardımcısının bizleri es geçmesi bizleri üzmüştür ve düşündürmüştür.

Koordinasyon merkezimizin çatısı altında Bedensel Engelliler Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Otizim Derneği, Engelsiz Yaşam Derneği, Sümbül Engeller Spor Kulübü ve Berçelan İşitme Engeller Spor Kulübü şehrimizde yaşayan beş bine yakın engellilerimiz yaşam standartlarını iyileştirmek için elinden gelen çabayı göstermektedir, bu ulvi mücadeleyi o ziyaret günü görmezden gelen ve bizlere yokmuşuz gibi davranan kim ve kimler var ise onları özeleştiriye davet ediyorum gereğini siz kamuoyunun takdirine saygılarımla  sunuyorum.

                                                                                                                                                                                         Mesut KESKİN

 Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı

Bu yazı toplam 3539 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim