• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Bakan Yerlikaya " Cumhurbaşkanımız Hakkari'ye gelecek"

Bakan Yerlikaya " Cumhurbaşkanımız Hakkari'ye gelecek"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü Hakkari'de halka hitap edeceğini söyledi.

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve beraberindekiler
  Hakkari Yüksekova’daki 2.945 rakımlı Koç Tepe Üs Bölgesinde kahraman Mehmetçiklerle iftarını açtılar.

Daha sonra Hakkari Merkeze gelen Bakan Yerlikaya burada vali yardımcıları tarafından karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan İçişleri Bakanı Yerlikaya, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yerlikaya, "Ramazan ayının ikinci gününü Hakkari-Yüksekova 2.945 rakımlı Koç Tepe Üs Bölgesinde kahraman Mehmetçiklerimizle birlikte geçirdik. Onlarla birlikte iftarımızı açtık.

Kahramanlardan üs bölge ile ilgili bilgiler aldık.  Üs bölgelerimizin bize çok büyük yararları var, üstünlük var. 150 daimi üs bölgemiz, 51 geçici üs bölgemiz var. Koç Tepe 2.945 rakımlı muhteşem bir manzarası var. Hem sınıra yakınlığı hem Şırnak Beytüşşebap yakınlığı ve Hakkari'den 60 kilometre uzaklıkta oldukça stratejik bir yerdir.

Burada tüm geçiz güzergâhlarını kontrol altına alıyoruz. Gece gündüz demede 7/24 365 gün bütün hava koşullarına rağmen içinde büyük bir teknolojimiz var hamdolsun. Jandarmamız aziz milletimizin huzur ve güvenliği ve terörle mücadelede  duruşumuzu kararlılığımızı onların nefeslerini kesmekle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu gelmiş olduğumuz noktayı ve bu üs bölgeler bize büyük bir üstünlük sağlıyor. Kahraman Mehmetçiklerimizle bir araya geldik. Hakkari merkezde esnaflarımızla bir araya geleceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Cuma günü saat 13:00 da Hakkarili hemşerilerimiz ve kardeşlerimiz ile buluşacak. Biz içişleri ailesi olarak göreve başladığımız günden buyana gece gündüz demeden kolluk güçlerimizle beraber içişleri ailemiz Türkiye'nin huzuru diye çıktık yollara terör başta olmak üzere tüm suç örgütleri ile mücadele ettik.  son terörist kalana kadar mücadelemiz sürecek" dedi

Bakan Yerlikaya daha sonra 'da AK Parti Seçim irtibat ofisini ziyaret etti. Burada Aşiret Lideri Fatih Keskin,  Hakkari 22. Dönem Milletvekili Fehmi Öztunç ve partililer tarafından karşılandı.  Ak Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, kahraman Mehmetçiklerle iftarlarını açtıklarını belirterek, Hakkari'ye teşrif eden Bakan yerli Kaya'ya teşekkür etti.

Burada konuşan Bakan Yerlikaya, sınırda son teknoloji ile halkın huzur ve güvenliğini sağladıklarını belirterek, "Terörle ilgili karar ve duruşumuz çok önemli bir noktaya gelmiş ki Hakkari'nin tüm ilçelerinde gece geç saatlere kadar gezebiliyor. Kapalı mera ve yaylamız yok.

Terörle mücadele kararımızı, devam ediyor. Karada ve havada her yerde son teknoloji ile varız. Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmayacağız diyor. Halkın huzuru için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Belediye konusuna da değinin Bakan Yerlikaya, Hakkari'ye gerçek belediyecilik ile buluşturmak için hazır olmalıyız dedi. Bakan Yerlikaya, Hakkari 31 mart akşamında kararını verecek dedi.

Deprem hazırlıkları konusuna da değinen Bakan Yerlikaya 2 bin kişilik arama kurtarama ekibinin hazır olacağını söyledi. Ulaştırma bakanımız aradı Hakkari Zap suyu üzerinde 34yeni köprünün yapılması için etüt çalışmalarının yapılacağını ifade etti. Cuma günü saat 13:00 da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hakkari'ye gelecek dedi.  Haber: Feyzullah Taş

isicleri-bakan1-2.JPGisicleri-bakan1-3.JPGbakan-4-001.JPG
 

Bu haber toplam 2412 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim