• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bakan Yıldırım'dan Diyarbakır açıklaması

Bakan Yıldırım'dan Diyarbakır açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları ve Bakanlarla beraber Diyarbakır'a indi.

Başbakan Binali YIldırım yanındaki bakanlarla beraber Diyarbakır'a indi. Yıldırım'ın ziyareti nedeniyle kentte güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı. Polis ekipleri, kentin 17 noktasında operasyon düzenlendi.

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle;

Kardeşlik için buradayız. Yeni bir başlangıç için Diyarbakır’da olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Yeni eserler ve imar faaliyetleri için buradayız.

Demokrasiden, hukuk devletinden vazgeçmedik asla vazgeçmeyeceğiz. Barışı zehirleyenler bizi memleket sevdamızdan vazgeçiremez. Sonsuza kadar birbirimizin, vatandaşlarımızın hukukunu korumaya devam edeceğiz. Kardeşliğimize sahip çıkacağız. 

Vatandaşlarımıza hizmetten, kardeşlikten vazgeçmedik. Kardeşliğimizi perçinlemek için buradayız. Bölgesel kalkınma farklarını asgariye düşürmek için buradayız, yeniden şaha kalkmak için buradayız. Adalet, refah, kalkınma, demokrasi ve hukuk için buradayız.

15 Temmuz’da bu karanlık el, sizlerin desteğinizle kırıldı. Diyarbakır tercihini Türiye’den yana yaptı. Teröre değil, kardeşliğe selam durdu. 15 Temmuz’u yeni kurtuluş Savaşı, istikbal mücadelesi olarak görüyoruz. O gün bayrağa, devlete, demokrasiye sahip çıktınız.

15 Temmuz’da siz beynini Kandil’deki terör baronlarına teslim edenlere de karşı çıktınız.  Diyarbakır’ın, Ankarı’nın İstanbul’un yanında olduğunu o gece bütün cihana gösterdiniz. Vatandaşın desteğiyle bütün terör örgütlerini yok edeceğiz.  Bu ülkeyi bölmek isteyenler asla çözümün bir parçası değildir, olamazlar. Çözüm sizsiniz, birlikte Türkiye’yiz.

Türkiye’nin Suriye’de ne işi var diyorlar. Türkiye’nin orada işi var. Türkiye’nin 911 kilometre hududu var. Asıl binlerce kilometre uzaktan gelenlerin Suriye’de ne işi var. Fırat kalkanıyla oradayız. Vatanımızı korumak, vatandaşın can ve mal emniyeti sağlamak, Suriye’nin toprak bütünlüğü için oradayız. 

Suriye’nin kuzeyinde yapay bir devlet kurulmasına asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yoktur. basından

 

Bu haber toplam 2684 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim