• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

BAKAN YILMAZ HAKKARİ'DE

BAKAN YILMAZ HAKKARİ'DE
- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye içindeki bu bölgesel dengesizlikleri olabildiğince gidermek iyileştirmek konusunda hükümetin çok kararlı olduğunu söyledi.

Yarın Atatürk Kültür Merkezi nde yapılacak olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari İl Başkanlığı 3. Olağan Genel Kongresi ne katılmak üzere, Van dan helikopterle Hakkari ye gelen  Bingöl Milletvekili Bakan Cevdet Yılmaz için valilik önüne kırmızı halılar serildi. Belediye ye ait itfaiye aracı caddeleri yıkadı. Valilik önünde şüpheli görünen bir minibüs ise trafik aracı tarafından çekici araç vasıtasıyla sürüklenerek caddeden uzaklaştırıldı. Bakanın geçeceği caddede ise yoğun güvenlik önlemleri alındı.

 

Fatih Kışlasın dan karayolu ile gelen bakan Yılmaz a sinyal bozucu zırhlı araçlar eşlik etti. Valilik önünde yerel kıyafetli öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan bakan daha sonra polis merasim birliğini selamladı. Bakanı kendisini karşılayan Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari Ak Parti Milletvekili Abdulmutalup Özbek, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, İl Emniyet Müdürü  Metin Seyfi Sazak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Kurmay Atilla Ataalp, Ak Parti Hakkari İl Başkanı Osman Kızılban, sivil toplum örgütleri ile daire amirlerinin tebriklerini tek tek kabul ederek yakında ilgilendi. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Vali Türker in makamına geçti. Burada vali Türker tarafından Bakan Yılmaz a genç kızların dokuduğu bir kilimi hediye etti.

  Bakan Yılmaz ve beraberinde bulunan AK Parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım ile birlikte valilik toplantı salonunda sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiler. Helikopterdeki gecikmeden dolayı sivil toplum örgütlerinden özür dileyerek konuşmasına konuşması na başlayan Bakan Yılmaz, daha önce yaptığı görevlerine değindi.

 

 Bakan yılmaz,"Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DAKAB) ve Güneydoğu Anadolu Projesi nin (GAP) kendi sorumluluğumda bulunmaktadır. Bu bölgeye sürekli geleceğiz çünkü bizlerde bu bölgenin içinde çıktık. Türkiye de ve dünyada üst taraflara taşımaya çalışırken bir taraftan da Türkiye içindeki bu bölgesel dengesizlikleri olabildiğince gidermek iyileştirmek konusunda hükümetimiz çok kararlıdır. Başbakanımız özelikle bu konularda çok kararlı dayısıyla bizde önümüzdeki dönemlerde bu projeleri hızlandırmaya çalışacağız. Gap projesi sistematik kurumuyla eylem planı bir bölge işte Hakkari de bunun dışında Doğu Anadolu kısmında o kadar sistematik bir taban oluşmuş değildir. Fakat ortada (DAKAB) planımız var. İnşallah onu daha da geliştirip bir eylem planına dönüştürüp yeni kuracağımız bu kalkınma ajanslarıyla, geliştireceğimiz üniversitelerimizle kurumsal altyapıyı da güçlendirerek burada yaşayan insanımız halkımıza daha iyi hizmet etmenin gayreti içinde olacağız inşallah bu noktada da burada yaşayan insanların fikirleri görüşleri dile getirdikleri öneriler bizim için son derece önemlidir. Burada sayın valimizle belediye başkanımız, meslek kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla Hakkari nin sorun ve sıkıntılarını inceleyip ele alacağız. Buradaki toplantının ardında Hakkari deki partimizin il kongresine katılacağız" şeklinde konuştu. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.(Hakkarihabertv)

 

 

 

 

Bu haber toplam 2124 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim