• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Bakan'dan paralel yapı açıklaması

Bakan'dan paralel yapı açıklaması
Adalet Bakan’dan "ikinci dalga" değerlendirmesi,,,
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, emniyetteki paralel yapılanmaya yönelik ikinci dalga operasyona ilişkin, “Sürecin hukuka uygun şekilde işlemesi önemlidir. Bazı çevreler tarafından algı operasyonu yapıldığını görüyoruz. Yargıyı etkilemek doğru değil" dedi.
 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, emniyette devam eden operasyonlara ilişkin, “Ben yargı süreçlerine ilişkin değerlendirmeler yapmayı doğru görmüyorum. Süren bir adli süreç var. Bu sürecin hukuk içerisinde işleyip işlememesi önemlidir. Eğer süreç usül mevzuatına uygun hukuka uygun işliyorsa orada sorun yoktur” dedi. 

Adalet Bakanı Bozdağ, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. HSYK Başkanvekili Hamsici'nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Bakan Bozdağ, “Şahsi görüşüdür. HSYK adına yapılmış açıklama değildir" diye konuştu.

Bozdağ, daha önce de korsan açıklamalar yapıldığını hatırlatarak, "Onlardan bir yenisidir. Bazı savcılar açıklama yapıyorlar. Ana muhalefetin açıklamalarından daha ileri açıklama yapıyorlar. Üzerlerinde yargı cübbesi değil de sanki kin cübbesi var. HSYK’nın sigorta görevini sağlıklı şekilde yapması gerekir. Hukukun sigortasıdır HSYK. Korsan açıklama ile bazı soruşturma yapanlar buradan aba altından sopa gösteriliyor.

Sayın Hamsici'nin korsan bildirisi, her ne kadar erkler ayrılığına atıflar yapsa bile HSYK'nın üçüncü dairesinin nasıl taraf pozisyonunda olduğunu ortaya koyuyor. Benim tam da itiraz ettiğim budur. HSYK kimseye sopa göstermez. Anayasamızın gereği neyse onu yapar. Bizim dileğimiz de odur. HSYK'nın hukukumuza sahip çıkmasıdır” ifadelerini kullandı.

“SORUŞTURMA HUKUKA UYGUN BİR ŞEKİLDE İŞLESİN VE İŞLEYEN SORUŞTURMA ZATEN GERÇEĞİ SONUNDA ORTAYA ÇIKARACAKTIR”

Paralel yapıya yönelik ikinci dalga operasyonu ile ilgili bir soru üzerine Bozdağ, şunları kaydetti:
“Ben yargı süreçlerine ilişkin değerlendirmeler yapmayı doğru görmüyorum. Süren bir adli süreç var. Bu sürecin hukuk içerisinde işleyip işlememesi önemlidir. Eğer süreç usül mevzuatına uygun hukuka uygun işliyorsa orada sorun yoktur.

Önemli olan sürecin sağlıklı ve hukuka uygun işlemesidir ama bu süreçlerle ilgili Türkiye'de bazı çevreler tarafından büyük bir algı operasyonu yapıldığını hep beraber görüyoruz. Ben onun için diyorum ki algı operasyonlarıyla yargılama faaliyetlerini etkilemek doğru değil. Geçmişte de biz bunu yaşadık. Bir sürü hadise oldu. Ergenekon oldu, 17 Aralık, 25 Aralık... Baktığınızda pek çok Türkiye'de gündeme gelen soruşturmalarda biz bunu görüyoruz. Onun için diyoruz ki bırakın soruşturma hukuka uygun bir şekilde işlesin ve işleyen soruşturma zaten gerçeği sonunda ortaya çıkaracaktır. Hepimiz onun sonuçlarını bekleyelim."

Bir gazetecinin, "Operasyonun yargı ayağı olabilir mi?" sorusu üzerine Bozdağ, "Hakim ve savcıların soruşturulması ve kovuşturulmasının usulü diğer kamu görevlilerine göre farklılık arz ediyor. Onlarla ilgili ayrı bir prosedür var” dedi.

“YARGI ÜZERİNDE HSYK'NIN ETKİSİ ŞÜPHESİZ ÇOK BÜYÜK”

HSYK seçimleriyle ilgili soruya ise Bozdağ, “Yargı üzerinde HSYK'nın etkisi şüphesiz çok büyük. Ben HSYK Başkanı, Adalet Bakanı olarak hakim ve savcılarımızın ‘şucu- bucu' diye ayrılmasını yaftalanmasını isimlendirilmesini çok yanlış görüyorum ve bundan da fevkalade rahatsız oluyorum. Yargının içerisinde Fethullah Gülen'e bağlı şu kadar hakim ve savcı ifadelerini duydukça üzülüyorum. Bu yargı, sadece milletin yargısıdır. Anayasa ve hukuka, kanuna, vicdanına bağlı olmalıdır. Onun dışında hiçbir kimseye bağlı olmamalıdır.

Yargının üzerindeki Fethullah Gülen gölgesini veya bir tarikatın bir ideolojinin bir siyasetin gölgesini kaldıracak olan şey anayasa ve yasalarda yapılacak değişiklikler değildir. Biz ne değişiklik yaparsak yapalım bunu başarma şansımız gözükmüyor. Bunu yargıda görev yapan hakim ve savcılar kaldırabilir. Onlar adli işlemlerle kaldırılabilir. Verdikleri adil kararlarla kaldırılabilir. HSYK seçiminde bu tür hesap kitap yapanlara sandıkta verecekleri doğru cevapla kaldırabilirler. Noktayı görev yapan hakim ve savcıların koyacağını inanıyorum" karşılığını verdi.

“AK PARTİ'NİN ARAZİDE YETERİ KADAR ÇALIŞAN İNSANLARI VAR”

Dün TBMM’de milletvekilleri arasında yaşanan gerginliğin sorulması üzerine Bakan Bozdağ, şöyle konuştu: “Ben sayın milletvekillerimizin parlamentodaki çalışmalarını iyi bilenlerden birisiyim ama ana muhalefet partilerinin hepsi bir araya geldiler, çatı aday gösterdiler. 13 parti beni destekliyor diyor ama hiçbir parti adı vermiyor. Ama bakıyorsunuz muhalefet vekilleri parlamentoyu çalıştırmamak için bir ayak diretmeleri var. Ak Parti'nin arazide yeteri kadar çalışan insanları var.

Bizim sayımız arazide çalışmaya da elverişli durumda. Bence muhalefet partilerin vekilleri araziye inmemek için Meclis'i açık tutalım diye düşünüyorlar. Bu kanun komisyonda görüşüldü, her şey söylendi. Artık kanun üzerinde kimse konuşmuyor.

Benim yorumum muhalefet partilerinin sayın milletvekilleri getirdikleri çatı adaya oy isteme gibi bir durumla karşı karşıya kalmamak için parlamentonun açık tutulması için bir irade koyuyorlar. Bizde zaten açık tutulmasından yana şikâyetimiz yok. Türkiye’nin yapılacak çok işi var. Biz o işleri yapmaya devam edeceğiz. Parlamentonun açık tutulması her zaman milletin hayrınadır.” İHA

 
Bu haber toplam 3056 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Mazbatasını bugün alan muhtara muhtarlık binası şoku06 Nisan 2024 Cumartesi 11:00
  • Hakkari AK Parti'den açıklama!04 Nisan 2024 Perşembe 20:24
  • AK Parti adayı Arvas konuştu04 Nisan 2024 Perşembe 19:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim