• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bakanların Hakkari ziyareti (3)

Bakanların Hakkari ziyareti (3)
Hakkari’de ziyaretlerini sürdüren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kent merkezinde tur atarak vatandaşların sorunlarını dinledi.

Hakkari’de ziyaretlerini sürdüren bakanlar, öğretmenevi çıkışında vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Ardından Atatürk Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Bakanlar, sınıflarındaki öğrencilerle tek tek tokalaşarak bir süre sohbet ettiler. Öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim sorununu yerinde görmek ve sıkıntıları gidermek için geldiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Hakkari’de eğitimle ilgili çalışmaları, yatırımları, eksiklikleri ve talepleri yerinde görmek için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, bakanlık olarak bütçenin yüzde 17’lik, hatta neredeyse yüzde 20’sini eğitime harcadıklarını söyledi. Bununda ciddi bir rakam olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, “2002 yılında eğitime harcanan toplam para 11.3 milyar liraydı. Bu yıl 70 milyar lira civarında olacak. İnşallah sizlerin çabaları ile bölge de gelişecek. Her şeyin başı eğitimin kalitesidir.

Biz zor şartlar altında okuduk, eğitim şartlarımız kısıtlıydı, ama sizler daha şanslısınız. Şimdi Türkiye’nin batısında ne varsa geniş bant internet, dokunmatik tahta ve tabletler, yani ne varsa Hakkari’de de o olacaktır. Hakkari’nin en ücra köşesinde de bu hizmet olaşacak. Gerekirse uydu kanalı ile internet hizmeti verilecektir” dedi.
Bakan Şimşek, ayrıca öğretmenlere Türkiye’nin en ücra köşesinde hizmet verdikleri için Kürtçe olarak ‘Allah sizden razı olsun’ dedi. 

Bakanların çarşı merkezinde ziyaretlerini sürdürmesi üzerine yanına gelen birçok vatandaş ise, sorunlarını anlatmaya çalıştı. Bakan Avcı’nın yanına gelen bir bayan öğretmen ise, eş durumundan dolayı tayin istedi. Bakan Avcı, ağustos ayında tayinlerin yapılacağını belirtti. 

Tartıcılık yapan ve okulda çıkan öğrencilerle tek tek ilgilenen Bakanlar, çocukları öperek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Valilikte düzenlenen toplantıda öğrencilerle bir araya gelen Bakanlar, burada bir süre sohbet ettiler. Bir öğrenci Bakan Avcı'ya, yeni sınav sistemini çok merak ettiğini ve yeni eğitim sistemi ile ilgili neler yapacağını sordu. Bakan Avcı ise, yeni eğitim sistemi üzerindeki çalışmalarının devam ettiğini söyledi.Haber: Feyzullah Taş (İHA)

bakan-m.jpg

bakan-1.20130227190744.jpg

bakan-2.20130227190813.jpg

Bu haber toplam 5918 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim