• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 26 °C

Bakanlık'tan sınır ticareti cevabı

Bakanlık'tan sınır ticareti cevabı
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er’in sınır kapılarının bir an önce açılmasına ilişkin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na gönderdiği dilekçeye cevap verdi.
er.jpgHATSO Başkan Yardımcısı işadamı Abdurrahman Er, bir süre önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na gönderdiği dilekçede, komşu illerle bağlantılı tek girişi ve çıkışı olan Hakkari’nin dışarıdan özel sektörü getirecek paketlerin bugün itibarıyla amacına ulaşılmadığı söylemişti.
 
 
Er, “Hakkari’de binlerce aç susuz, işsiz güçsüz gençlerimizin istihdamına, ilimizin her alanda kalkınmasına, esnafa ekonomik canlılık getireceğine inandığımız Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Üzümlü ve Şemdinli ilçesi Derecik sınır kapılarının fiziki anlamda açtırılması hususunda siz Sayın Bakanımızdan gündemine tutup gerekli adımları atacağına yürekten inanıyoruz. Sınır kapılarının açılması, Hakkari ilimizin ticaret ve turizmi geliştirir.
 
 
İlimize ve bölgemize katkısı olur. İlimizde sınır ticaretini önemsiyoruz. Sınır bölgelerinin iki yanında kalan halkın bölgesel ihtiyaçlarının karşılanacağını, sınır bölgelerinde karşılıklı güven ortamının artmasına katkıda bulunacağı, bölge ekonomisine canlılık getireceği, mal kaçakçılığının her türlüsünün asgariye indirileceği, son dönemlerde kaçakçılıktan meydana gelen ölümlerin bir daha yaşanmamasına vesile olacağı, bölge insanımızın refah düzeyinin yükseltilmesine, istihdamın artırılmasına, fayda sağlayacağına inanıyoruz.
 
Bu anlamda sınır kapılarımızın açılması, Hakkari ilimiz için en büyük ihtiyaçtır. Hükümetin bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası olarak siz değerli Bakanımıza güveniyor, yıllardır halkımız tarafından dile getirilen sınır kapılarımızın kısa sürede açılacağını ve bu müjdeyi tarafımıza vereceğinize yürekten inanıyoruz” dedi.
 
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da, sınır kapılarının açılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İlgide kayıtlı dilekçeniz incelenmiştir. Bilindiği üzere, ülkemiz ile Irak arasında tek kapı durumundaki Habur Kara Hudut Kapısı’nın giderek artan ticaret hacmini ve yolcu trafiğini karşılamakta yetersiz kalması nedeniyle Irak sınırında alternatif hudut kapıları oluşturulması kaçınılmaz hale getirmiştir.
 
 
Bu kapsamda, 25 Ocak 2013 tarihli 28539 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2013/4222 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Irak sınırımızda yer alan Hakkari ili Şemdinli ilçesi Derecik mevkiinde Derecik Gümrük Müdürlüğü ve Hakkari ili Çukurca ilçesi Üzümlü mevkiinde Üzümlü Gümrük Müdürlüğü kurulmuş olup, bu gümrüklerin faaliyete geçmesi yönünde yürütülen çalışmalar devam etmektedir” şeklince cevap verdi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)
 
BASINDAN ÇIKAN HATSO HABERİ.......
1-http://www.diyadinnet.com/HABER-47571-bakanl%C4%B1ktan-hatso-ba%C5%9Fkan-yard%C4%B1mc%C4%B1s%C4%B1-ere-s%C4%B1n%C4%B1r-ticareti-cevab%C4%B1
 
2-http://www.haber3.com/bakanliktan-hatso-baskan-yardimcisi-ere-sinir-ticareti-cevabi-haberi-2369552h.htm
 
3-http://www.haberler.com/bakanliktan-hatso-baskan-yardimcisi-er-e-sinir-5427318-haberi/
 
4-http://www.hakimiyet.com/gundem/turkiye-nufusun-yuzde-2-3u-ustun-zekali-h22977.html
 
5-http://www.tellal.com.tr/2013/12/15/bakanliktan-hatso-baskan-yardimcisi-ere-sinir-ticareti-cevabi/
 
 
 
Bu haber toplam 3877 defa okunmuştur
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim