• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

BARIŞ ŞENLİĞİ SONE ERDİ 2 VİDEO BİRDEN

BARIŞ ŞENLİĞİ SONE ERDİ 2 VİDEO BİRDEN
(DTP) Hakkari İl Örgütü tarafından Kürt sorunun siyasal, demokratik yollardan çözümü için, Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapacak olan barış elçilerini selamlamak amacıyla düzenlediği şenlik sone erdi.

Hakkari Barış Şenliği sone erdi (1)

 Bu Videoyu Web de paylaş 

 BARIŞ ŞÖLENİ (2)

Bu Videoyu Web de paylaş  Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde düzenlenen şenliğe binlerce kişi katıldı. Şenlik, Hakkarili ses sanatçılarının trafiğe kapatılan caddeye park edilen bir kamyonet kasasında, verdikleri müzik şöleni ile başladı. Binlerce kişi, sırasıyla sahne alan sanatçıların seslendirdikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlendiler.

  Müzik şölenine ara verilmesiyle birlikte DTP İl Başkanı Hıvzullah Kansu, şenliğe katılan vatandaşlara ilk olarak Kürtçe daha sonra ise Kürtçe olarak seslenerek bir konuşma yaptı.

 

Hükümete sunulan yol haritasının biran önce kamuoyuna açıklanmasını istediklerini belirten Kansu, 25 yıldan beridir bu ülkede insan kanı döküldüğünü belirtti.

 

DTP HAKKARİ İL BAŞKANI HIVZULLAH KANSU:

“MHP VE CHP KAN ÜZERİNDE SİYASET YAPIYOR”

Kansu, “Dökülen kanda namaranan vardır. Bunlardan biri MHP'nin başındaki adamdır. Kan üzerinde siyaset yapan diğer bir kişi CHP lideridir. Burada CHP liderine sesleniyoruz. Atatürk'ün kurmuş olduğu partiyi zaman zaman baraj altında bıraktın. Şimdi de yüzde 15'lerde seyrediyor. Bu şunu gösteriyor. Türkiye'nin yüzde 85'i Atatürkçü değildir, yada yüzde 85'i sana defol diyor. Türkü Kürdü inkar edeceksiniz, isyana zorlayacaksınız. Dağa çıkmaya zorlayacaksınız. Kürtler biz insanız dediği zaman Kürtlere teröristsiniz diyeceksiniz. Bu ahlaksızlıktır. Soruyoruz hadi PKK savaşıyor diyelim. Vicdanınıza elinizi koyun. Sayın Ahmet Türk'ün elinde bugüne kadar kaleşnikof gördünüz mü veya Hasip Kaplan'ın elinde omzunda roketatar gördünüz mü? Amaç PKK olayı falan değildir. Bu Kürtleri imha ve inkar etmektir. Kimse kusura bakmasın, bu aşamada bugünden itibaren Kürtleri yok etmek kolay değildir. Kürtler her zaman barıştan yana olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Sayın Başbakan'a  da buradan sesleniyoruz.  Kenan Evren'in 82 anayasasını hazırlarken, G-3'ün namlusuyla hazırlanmış bir anayasa vardı. Hem kendisini Cumhurbaşkanı seçti, hem de silah zoruyla anayasayı Türkiye'ye kabul ettirdi. Biz diyoruz ki sayın Başbakan tek başına iktidar bir partisiniz. Parlamentoya ayıptır, conta rejimi sonucu bugün Türkiye 82 anayasasıyla sevk ve idare ediliyor. 82 anayasası çağdaş bir dünya ile yarışması mümkün değildir. Bir yandan Avrupa Birliği'ne gireceksiniz, bir yandan da bu bayat,ve ilkel yöntemlerle kafayla hazırlanmış anayasayla Türkiye'yi idare edeceksiniz. Olmaz böyle şey. Kürt açılımından söz ediyorsunuz sayın Başbakan. Cesaretli olun, bir adım ileri 5 adım geri gitmenize gerek yok. Vicdan sahibi olan herkes bu taşın altına elini koysun. Artık anneler ağlamasın” dedi.

 

 Vatandaşlara ilk olarak Kürtçe seslenen Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ise, daha sonra konuşmasını Türkçe olarak sürdürdü. Dr. Bedirhanoğlu, “Kürt lideri sayın Abdullah Öcalan'ın talimatı üzerine barış elçilerinin Türkiye'ye gelmiştir. Bugün 30'un üzerinde barış elçisi Türkiye topraklarına giriş yapıyor. Kimse sanmasın ki bunlar pişmanlık yasasından faydalanmak için geliyorlar, bu konuda Türk kamuoyunda bazı söylentiler var. Hükümet demokratik Kürt açılımı konusunda herhangi bir pratik adım atmamış. Söylenenler hep sözde kalıyor. Ancak Sayın Öcalan tıkanan Kürt açılımının önünü açmak için barış elçilerini göndermiştir. 1999 yılında da böyle bir şey oldu. Ancak hükümet bunun önünü tıkayarak yüzlerce insanın ölümüne neden oldu. Allah bize bir dil vermiş, kendi dilimizi konuşmak istiyoruz. Allah'a şükür ediyoruz ki bize bu dili vermiş. Bizler anneler ağlamasın diyoruz. Savaşa edibesse diyoruz ve barış hemen şimdi diyoruz. Türk ve Kürt annelerin gözyaşları farklı değildir. Yaşasın barış ve kardeşlik” şeklinde konuştu.

  Yapılan konuşmaların ardından şenlik, ses sanatçılarının yeniden sahne almasıyla devam etti. Yaklaşık 5 saat süren şenlikte vatandaşlar, söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde saatlerce halay çekerek eğlenmenin keyfini çıkardı. (Hakarihabertv.com)

 

 

 

 

Bu haber toplam 1982 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ALEV ALAN ZIRHLI ARAÇ BÖYLE YANDI05 Ağustos 2010 Perşembe 13:03
  • ÇOCUKLARIMIZ BORÇLU DOĞUYOR...05 Ağustos 2010 Perşembe 11:28
  • HAKKARİ`DE HAVA HAREKETLİLİĞİ...05 Ağustos 2010 Perşembe 10:54
  • KÖY OKULUNDA KPSS`YE HAZIRLANIYOR04 Ağustos 2010 Çarşamba 17:05
  • HAKKARİ`DE KUŞLARA MODERN YUVA..04 Ağustos 2010 Çarşamba 15:35
  • BAŞKAN ASLAN YETKİLİLERE SİTEM ETTİ..04 Ağustos 2010 Çarşamba 14:47
  • ZABITA`DAN RAMAZAN ÖNCESİ DENETİM04 Ağustos 2010 Çarşamba 12:55
  • CİLO DOĞA DERNEĞİ KİME ÖFKE SAÇTI...03 Ağustos 2010 Salı 12:54
  • MAHALLE GÖÇÜNÜ BELEDİYE ÖNLEDİ...02 Ağustos 2010 Pazartesi 17:45
  • AŞİRET BÜYÜKLERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI..02 Ağustos 2010 Pazartesi 17:08
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim