• BIST 10176.81
  • Altın 2468.905
  • Dolar 32.1943
  • Euro 35.068
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Barış süreci karne sevincini ikiye katladı

Barış süreci karne sevincini ikiye katladı
Hakkarili öğrenciler, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle karne heyecanı yaşadı. Mezun olan öğrenciler, barış süreci ile birlikte çifte mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Düzenlenen karne dağıtım törenine Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sıdkı Zerek, öğretmen ve öğrenciler katıldı.  Karne dağıtım töreninde konuşan Lise Müdürü Sıtkı Zerek, iyisiyle kötüsüyle güzel günleriyle, sıkıntılı günleriyle, karlı, kışlı, soğuk günleri ile bir yılı daha geride bıraktıklarını söyledi.

semdinli-fotogaleri.20110403180752.jpg

Eğitimin sonuna asla gelmediklerini ifade eden Zerek, “Bugün burada 33. mezuniyet törenini yapıyoruz. Burada birlikte olduğunuz ve aranızda ayrılan arkadaşlarınız bulunuyor. Onlar artık bugünden itibaren aranızda olmayacak. Acı ve tatlı günleriniz birlikte oldu. Muzun olanların yeni hayatlarından başarılar diliyoruz” dedi.

Lise birincilerine karnelerini dağıtan Rektör Ceylan, onlardan tatillerini iyi değerlendirmelerini isteyerek, "Günde bir saat mutlaka ders çalışın. Yoksa bir yılı boş geçirmiş olup baştan çalışmak zorunda kalırsınız. Bir eğitim yılının sonuna geldiniz. Bakın her gün yeni şeyler öğreniyorsunuz. Çünkü her çağ kendisine göre yenilik özellik taşıyor. Bizim çocukluğumuzda ve gençliğimizde bilgisayar diye bir şey yoktu. Cep telefonu yoktu. Biz bunları şimdi gördük ve öğreniyoruz. İnşallah yakında üniversitemizde görevli sizler olursunuz” dedi.

Rektör Ceylan daha sonrada lise birincisi olan kızlara teşekkür belgesi vererek erkeklerin daha çok çalışmalarını istedi. Rektör Ceylan daha sonra da üniversiteye katkılarından dolayı Lise Müdürü Sıtkı Zerek’e teşekkür plaketi verdi. Mezun olan öğrenciler ise, 4 yıl boyunca iyi kötü günleri olduğunu belirterek, ”Bazen iyi notlarla sevinirken bazen de kötü notlarla üzüldük. Şu anda hem mezun olmamız hem de barış sürecinin gelmesi ile birlikte çifte mutluluk yaşıyoruz.

Mezun olduğumuz için arkadaşlarımızı görmeyeceğiz diye üzülüyoruz. Mezun olmamız barış sürecine denk geldi. Artık hangi şehirde, nerede üniversite okuyacağız diye bir kaygımız yok ve son derece mutluyuz” şeklinde konuştular.Ticaret Meslek Lisesi ve Hakkari Lisesi öğrencileri okul bahçesinde davul zurna eşliğinde halay çekerek mezuniyeti kutladı. Haber: Feyzullah Taş (İHA)


Bu haber toplam 5131 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim