• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

BAŞBAKAN DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

BAŞBAKAN DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
Başbakan Erdoğan, Kürt sorunuyla ilgili açıklamaları nedeniyle partisinin Güneydoğu milletvekillerine Söylem birliğini bozmayın uyarısı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürt sorununun çözümüne yönelik yeni bir çalışma yapmak üzere İçişleri Bakanlığı nı görevlendirildiğini belirterek, "Bu çalışmanın olgunlaştırıldıktan sonra söylem biriliği içinde kamuoyuna açıklanacağını ifade etti. Erdoğan, Öcalanla görüşülebileceğini dile getiren AK Parti nin Kürt kökenli milletvekillerine tepki göstererek ,"AK Parti milletvekillerinin söylem birliğimizi zedeleyecek açıklamalarda bulunmasına hoş bakmam" dedi.  

Erdoğan, Suriye ye hareketinden önce yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Kürt sorununun çözümüne yönelik hükümetin yeni adımlar atılabileceği yorumlarının hatırlatılması üzerine Kürt açılımı ile ilgili olarak, gündeme gelen konuların AK Parti iktidarı sürecince ele aldıkları mesele olduğunu kaydetti. 2005 yılındaki Diyarbakır konuşmasında bugün gündeme getirilen pekçok konuyu dile getirdiğini hatırlatan Erdoğan, bu konuda belli mesafeler aldıklarını söyledi. Erdoğan, "Biz nerede neyi yaptığımızı, kiminle neyi yaptığımız açıklamak zorunda değiliz. Biz sadece neticeyi konuşuruz. Ortada eserlerimiz var" diye konuştu. 

TRT nin 24 saat Kürtçe yayın yaptığını, Kürtçe radyonun devreye girdiğini hatırlatan Erdoğan, bunları daha da geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdüğünü anlattı. Kürtçeyi öğrenmek isteyenler için üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı ihdas edilmesi için adımlar atıldığını ifade eden Erdoğan, bu konularla ilgili adımların ilgili kurumlarla görüşülerek atıldığını vurguladı. Atılan bu adımların farklı yönlere çekilmek istendiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye yi ayrıştırma, bölme gayreti içerisine girenlere izin vermeyeceklerini vurguladı. Erdoğan, AK Parti iktidarının Kurtuluş Savaşı ndaki dayanışma ve birlikteliği getirmeye gayret eden bir iktidar olduğunu dile getirerek, Kürt sorununu çözümü ile ilgili yeni bir çalışma başlatıldığını hatırlatıldı. Başbakan Erdoğan bir hafta önce MGK üyesi bakanlarla ilgili bir çalışma başlattıklarını ifade ederek , bu konuda İçişleri Bakanlığı na görev verdiklerini bildirdi.
 
İçişleri Bakanlığı nın ilgili kurumlarla, Genelkurmayla , MİT le bölge milletvekilleriyle görüşerek bu çalışmayı olgunlaştıracağını ve kendilerine getireceğini kaydeden Erdoğan, nihai değerlendirmenin ardından söylem birliği içinde bunu kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. AK Parti nin bazı Kürt kökenli milletvekillerinin Öcalan ın görüşebileceği yönündeki açıklamalarına da tepki gösteren Erdoğan, "AK Parti milletvekillerinin bu söylem birliğimizi zedeleyecek açıklamalarına hoş bakmam. Bu konuda ne çektiysek, bu söylem birliğini bozacak ifadelerden çektik. Bir ifade, bir cümle, tüm birlikteliğimizi biliyorsunuz söz ola, kestire başı olur ki buna gitmek istemiyoruz" dedi.  

Başbakan Erdoğan YÖK Genel Kurul unun meslek liselerine yönelik katsayı uygulamasını kaldırılmasının hatırlatılması üzerine, YÖK ün şuana kadar eğitim özgürlüğüne yönelik bir haksızlığı giderdiği vurguladı. YÖK üyelerine binlerce meslek lisesi mezununun mağdur edildiğini böyle bir bir süreci düzelttikleri için teşekkür eden Erdoğan, bu kararın farklı yönlere çekilmemesi gerektiğini kaydetti. Erdoğan, "B meslek liselilerin mağduriyetiydi. Bu mağduriyet giderilmiştir" dedi. Başbakan Erdoğan iki aşamalı üniversite sınav sistemini de isabetli bir adım olarak gördüğünü açıkladı.  

Başbakan Erdoğan, basın toplantısının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Suriye ye gitti. Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından uğurlandı.  Bu arada Erdoğan hareketinden önce bir süre Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüştü. Ajanslar

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim