• BIST 10173.42
  • Altın 2445.956
  • Dolar 32.2822
  • Euro 34.9585
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 8 °C

Başbakan Hakkari Travmasını Yaşıyor

Başbakan Hakkari Travmasını Yaşıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın "Hakkari travması" yaşadığını savundu.

Hakkari CHP İl Başkanlığı binasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Tanrıkulu,” Genel başkanımız seçilmeden önce buraya geldi. Hakkari halkı ile buluştu. Başbakan o günden bu güne Hakkari travması yaşıyor. Hakkari neredeyse başbakanın kabusu olmuş. Hakkari’ den başka bir şeyde düşünmüyor ve burayı dışlamış gözden çıkarmış. Daha önce bir grup milletvekili arkadaşımız Şemdinli’ye geldi. Bugünde biz buradayız.

 

Başbakana selam göndermek için. Hakkari’nin sorunlarını biliyoruz onlara ortak olmak için geldik. Vali,belediye, başkanı ve sivil toplum örgütleri ile görüşerek buradaki sorun ve sıkıntılar hakkında görüş alışverişinde bulunacağız: Burada yılların biriktirdiği sorunlar var. Bu sorunların meclis araştırması ile çözülmesi gerektiği görüşündeyiz. Hükümet bu sorunlara el atmadığı için biz el attık ve arkadaşlardan bilgi alacağız” dedi.

 

Tanrıkulu CHP il binasından ayrıldıktan sonra çarşı merkezini dolaşarak vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Daha sonrada basına kapalı olarak Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu’u ile makamında bir araya gelerek bir süre görüştü. Belediyeye geçen Tanrıkulu, burada Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu tarafından kapıdan karşılandı.

 

KÜRT SORUNU BARIŞLA ÇÖZÜLÜR

Başkan Bedirhanoğlu ile görüşen Tanrıkulu, burada Hakkari’nin yaşadığı özel sorunlar var birde Kürt sorununa kaynaklı olarak Hakkari’ye yansıyan ağır sorunların olduğunu belirtti.

 

Tanrıkulu,”Hakkari son 20 yılını çok ağır geçirdi. Bütün bölge bu sorunları içinden geçti ama Hakkari iki kat bu sorunlardan geçti. Bu sorunların başı olan Kürt meselesini Türkiye’de barışla özgürlükle, demokrasiyle ortak bir zeminde çözüm arıyoruz.  Bu sorunları ortak bir şekilde çözülmesi için buraya geldik. Bu sorunları duymak istemeyenlere bir daha Hakkari’den duyurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİZİ DÜŞMAN SAYIYIOR

Başkan Fadıl Bedirhanoğlu ise, maalesef bir devletin başbakanı buradan oy almadı diye hatayı kendinden araması gerekiyor dedi.

 

Bedirhanoğlu;” Ama hatayı kendinden arayacağına dolaylı da olsa Hakkari’yi dile getiriyor ve Hakkari aklından çıkmıyor. Başbakan Hakkari halkı dindardır diyor kendisi de dindardır eğer Hakkari halkından oy alamıyorsa her şeyden önce kendisini sorgulaması gerekiyor. Hakkari’nin sorunlarına eğilmesi gerekirken Hakkari’yi düşman ilan etmiş. Son atadığı içişleri bakanı kendisine yazışma yapıyoruz. Yazılarımızın olumsuzlarına bile cevap vererek bizi yok sayıyor. Burası da Türkiye Cumhuriyetinin bir ilidir. Eğer Hakkari’de bir sorun varsa Türkiye’nin sorunudur. Eğer Hakkari geri kalmışsa Türkiye geri kalmış demektir.

 

Maalesef içişleri bakanı ne olumlu ne olumsuz yazılarımıza cevap vermiyor. Hakkari belediyesini potansiyel düşman sayıyor. Neden ise buradan oy almamalarıdır. Dünyada böyle bir mantığın ve içişleri bakanının olduğunu ben düşünmüyorum. Dünyada böyle bir başbakan da yok ama bize nasip olmuş. Allah bu milleti onlardan kurtarsın” dedi.

 

Başkanın açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığına seslenen Tanrıkulu ise, İçişleri Bakanlığının Belediye Başkanlığının yazılarına bir cevap vermemesi açıkça dışlandığı ve yok saydığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Tanrıkulu,”İçişleri bakanını eleştiriyorum burada olmayışlarını bir belediyeden çıkartamazlar. Oy almaya bilir ama yok sayamaz. Burada kendisini göreve çağırıyorum. Tanrıkulu ve beraberindekiler daha sonra sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiler” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 4135 defa okunmuştur
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim