• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

BAŞBAKAN'A CESARETLİ OL ÇAĞRISI

BAŞBAKAN'A CESARETLİ OL ÇAĞRISI
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari İl Başkanı Hıfzullah Kansu, demokratik Kürt açılımı konusunda Başbakan, MHP ve CHP'ye yüklendi.

   DTP İl Örgütü Öcalan'ın yol haritasını desteklemek amacıyla sabah saatlerinde Altay Caddesi üzerinde toplandı. Burada Kürtçe olarak yazılan “Öcalan'ın Yol Haritasını Selamlıyoruz Hakkari İl Örgütü” pankartı ile parti önünde yürüyüşte geçerek Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası önüne kadar yürüdüler. Burada ayakkabılarını çıkartan gurup daha önceden yere serilen halıların üzerine oturarak oturma eylemi başlattılar. Oturma eylemine ilişkin bir konuşma yapan  (DTP) Hakkari İl Başkanı Hifzullah Kansu, bir adım ileri bir ardım geri giden Başbakan'ın sözlerinin kendilerine inandırıcı gelmediğini belirterek, amaçlarının sayın Abdullah Öcalan'ın ortaya attığı yol haritasının yaşam bulması için bugün burada oturma eylemi başlattıklarını söyledi.

 

  Sayın Başbakan'ın da umarım seslerini duyarak bu ülkeyi sevk ve idare edeceğini belirten Kansu, “Sayın Öcalan'ın ortaya atığı yol haritasını destekliyoruz. Sayın başbakan'a da bir çağrımız var. Bu açılımlarda sayın Başbakan biraz cesaretli ve ilkeli olmalıdır. Tek başına iktidar olan bir Başbakan MHP, CHP veya bir başka kuramdan korkmamalıdır ve bu işi sonuna kadar götürmelidir. Biz o konuda kendisine destek veriyoruz.  Sayın Öcalan'ın yol haritası bizim için çok önemlidir. Tarihte savaşanlar barışır. Savaşında bir kaidesi bir usulü vardır. 25 yıldır bu ülkede kan dökülüyor. Dökülen kan insan kanıdır. Edirneli olmuş Hakkarili olmuş bizim için hiç fark etmiyor. Neticede insan insandır. Biran evvel vicdan sahibi olan herkes bu taşın altına elini sokmalı ve inisiyatif almalıdır. Sayın Başbakan'a buradan çağrımızı yeniliyoruz. Biraz cesaretli olun. MHP'nin zaten yapısı Kürtleri yaratmış diye Allah'a küsmüş bir yapısı var öteden beri. CHP'de Doğu ve Güneydoğu'da bitmiş, batıda da MHP'leşmiştir. Tabi ki kurt bulanık havadan hoşlanır. Ancak biz Kürt halkı olarak  bu fırsatı onlara veremeyiz ve vermeyeceğiz de. Kürt halkı kararlıdır ve ayakta olacaktır” dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANI BEDİRHANOĞLU:

“HAMAS ÖRGÜTÜ İLE GÖRÜŞEN BAŞBAKAN VATANDAŞI İLE NEDEN GÖRÜŞMÜYOR”

 Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ise, uzun süreden beridir kamuoyunun bir beklentisi olduğunu belirtti.

  PKK lideri sayın Öcalan 15 Ağustos'ta yol haritasını açıklayacak olması büyük bir beklenti yarattı ve sonunda yol haritasını devletin eline koyduğunu, fakat görünen o ki devlet bunu açıklamaktan korkuyor dedi.

 Bedirhanoğlu,”Bu yol haritası açıklandığı taktirde herhalde büyük bir kamuoyu baskısı olacak ki devlet bunu açıklayamıyor. Eğer gerçekten çözüm isteniliyorsa alternatifler ortaya konulsun istiyoruz. Kamuoyunda tartışılsın ve bir yol haritası üzerinde konsestosun oluşturulsun. Bu açıklanmadan böyle bir konsestosun oluşturulması mümkün değildir. Tek taraflı barışın hiçbir yerde olmadığı dünyanın bir gerçeğidir. Bizde dünyanın bir parçası olduğumuza göre, dünyanın koşullarına göre hareket etmemiz gerekiyor. Bütün dünyanın terörist listesinde olan Hamas örgütü ile gelip Başbakanlık' ta görüşebiliyorsa ve kendi vatandaşı ile görüşemiyorsa bu Başbakanın demek ki sorunlu bir Başbakan olduğunun ifadesidir. Yani kendi vatandaşı ile kendi sorunlarını görüşemiyorsa, tartışamıyorsa, görüşünü alamıyorsa bu sömürgecilik anlayışının bir tezahürüdür. Bunu sayın Başbakan'a yakıştıramıyoruz. Sayın Başbakan her şeyi ortaya koysun, kimin ne dediğini. Sayın Öcalan dahil olmak üzere. Kim ne istiyor niye korkuyorlar, niye düşüncelerden görüşlerden korkuyorlar sebebi nedir. Açıklasınlar ve ortaya koysunlar. Eğer halk beğenmiyorsa halk eleştirebilir. Bu nedenle yol haritasının içeriği neyse biran önce kamuoyuna açıklanmalıdır” şeklinde konuştu. Oturma eyleminin saat 16:00 da yapılacak bir basın açıklaması ile sone ereceği belirtildi.(Hakkarihabertv.com)

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2194 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zap suyunda 1 kişi kayboldu22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:38
  • Van’da 71 kişi tutuklandı22 Temmuz 2024 Pazartesi 10:57
  • Gabar' daki kazada 1 mühendis hayatını kaybetti22 Temmuz 2024 Pazartesi 10:53
  • Hakkari'de bir genç babasını öldürdü20 Temmuz 2024 Cumartesi 13:38
  • iş insanı iple ağaca asılı halde ölü bulundu17 Temmuz 2024 Çarşamba 15:04
  • İşçileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 5 yaralı17 Temmuz 2024 Çarşamba 08:47
  • İsrail'den Han Yunus'a saldırı16 Temmuz 2024 Salı 15:15
  • Hakkari'de 55 kişi yakalandı15 Temmuz 2024 Pazartesi 13:39
  • Hakkari-Van karayolundaki yangına müdahale edildi12 Temmuz 2024 Cuma 14:59
  • Hakkari'de "Narko Nokta" etkinliği11 Temmuz 2024 Perşembe 10:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim