• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Başkan Arslan karayolunu denetledi

Başkan Arslan karayolunu denetledi
Hakkari-Van karayolunda menfez çalışmalarının uzun süredir aksaması sürücüler ve çevrede yaşayan esnafın tepkisine sebep oluyor.

Yaklaşık 3 ay önce Keklikpınar ile Sümbül mahalleleri arasında geçmekte olan Hakkari-Van karayolunda müteahhit firma vasıtasıyla başlatılan menfez çalışmalarının yarıda bırakılması ve halen hiçbir çalışmanın olmaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

abdi-1.jpg

Trafikte büyük aksamalara yaşandığı Keklikpınar ile Sümbül mahalleleri arasındaki çalışma bölgesini denetleyen Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, iş makinelerini göremeyince adeta çileden çıktı. Üç aydır çalışmalarda bir mesafe kat edilemediğini söyleyen Arslan "Yaklaşık 15 metre uzunluğundaki bir yeraltı menfezinin tamamlanmaması hem şoför esnafımızı hem de mahalle ve mahalledeki esnafı çok zor durumda bırakmıştır.

abdi-2.jpg

Bu noktada hiçbir çalışmanın olmaması ve çalışmaların yarıda bırakılması bizi üzmüştür. Karayolları Hakkari Şube Şefliği ve yetkili firmayı bir an önce bu çalışmaları bitirmeye davet ediyoruz" dedi. Keklikpınar Mahallesi esnafından Medeni Erçen ise, çalışmaların yapıldığı alanda işyerinin bulunduğunu ve müşterilerin uğrayamaz olduğunu söyleyerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

 abdi-3.20110920140125.jpg

Hakkari-Van karayolunda geçmekte olan sürücüler ise, yolun kazılarak inşaat halinde bırakıldığını yolda büyük çukurların oluştuğunu ve bu nedenden dolayı da trafikte aksamaların meydana geldiğini söylediler. Karayolları yetkililerinin ilgili firmayı denetlemediğini belirten sürücüler 3 aydır bir menfezin bitirilememesinin ilgililerin pasifliğinden kaynaklandığını söylediler. Söz konusu menfez çalışmalarını sürdüren firma yetkilileri ise halktan özür dilediklerini söylediler. Firma yetkilileri, "Burada 15 metre uzunluğunda menfez yapıyoruz. Çalışmalarımıza Tedaş engel oluyor. Defalara ilgili kurumu uyarmamıza rağmen yol boyundaki elektrik direklerini kaldırmıyor. Durum böyle olunca ister istemez aksamalar meydana geliyor" şeklinde konuştu.

Bu arada TEDAŞ yetkilileri, konuyla ilgili Hakkarihabertv.com muhabirinin soruları cevaplandırmaktan kaçındı. Van Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye verilen menfezin ve yolların Hakkari Karayolları Şube Şefliği tarafından denetlenmemesi ve ilgili kurumun buna seyirci kalması ise ildeki vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

abdi-4.jpg


 

 

Bu haber toplam 4118 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim